Анализа: Пет разлога за сан Шпаније и један за бригу...

Одјеци после фантастичног дуела против Португалије (3:3).

Фудбал 16.06.2018 | 15:30
Анализа: Пет разлога за сан Шпаније и један за бригу...
Видели сте како су Португалци видели чудесни реми 3:3 против Шпаније на Светском првенству. Наравно, све је подређено Кристијану Роналду, што је и логично. Тако је било и на терену. Шпанци, пак, траже различите углове на које могу да гледају на прошли меч, осврћу се на тим. Тако је, такође, било на терену.

Генерално, Шпанци су задовољно. После свега што им се догодило са Ђуленом Лопетегијем, са доласком Фернанда Јера два дана пред почетак Мундијала, ових 3:3 оставља добар утисак за Фурију имајући у виду да у наставку меча имају мало лакши посао у виду Марока и Ирана.

Зато је мадридска Марка покушала да извуче добре и лоше ствари из овог меча, а много је више оних позитивних. Однос је 5:1.

Прво, после земљотреса са Лопетегијем Фурија није испаштала. Јесте примила гол у самом финишу меча, имала је резултат за победу, али Шпанце више од резултата весели игра. Истиче се смирена игра, са јаком психом против за Шпанију увек незгодног Португала. И то је главни утисак. Шпанија је играла добро, деловала смирено. Нема разлога да тако не буде и у наставку.

Друго, разрешена је дилема "деветке". Дуго је владало подељено мишљење у тамошњој јавности око тога ко би требало да буде први шпиц, онај најистуренији испред гомиле мајстора на средини терена. Јеро је одабрао Дијега Косту и није погрешио. Овај је метнуо два комада и забетонирао себи место у првој постави пред наставак турнира.

Треће, средина терена Шпаније је деловала баш добро. Иско, Инијеста и Силва су везли игру, било је много додавања и са тим су Шпанци презадовољни. Посебно јер је било доста додавања у дубину и није било тих попречних, хоризонталних додавања који су бринули тамошње познаваоце фудбала током пријатељских утакмица.

Као четврту и пету ставку, Марка је одабрала улогу Серхија Рамоса који је дизао екипу после оног пенала на старту утакмице. Пета ставка је генерално чврстина екипе у глави. После онакве смене тренера и шока услед гола Роналда одмах на почетку меча, Фурија је остала прибрана.

То су све плусеви после јучерашњег сусрета.

Минус, и то поприличан, даје се Шпанцима у виду дефанзиве, тачније због три примљена гола. И истиче се да је то део игре који Фернандо Јеро мора највише да затегне пред наставак шампионата.

Све у свему Шпанци су задовољни исходом. Можемо то да кажемо и за Португалце који су били на рубу пораза. Задовољни су и навијачи са оним што су видели. Одлична утакмица, сигурно најбоља коју смо до сада гледали у Русији.

Биће је тешко надмашити.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар