Analiza: Pet razloga za san Španije i jedan za brigu...

Odjeci posle fantastičnog duela protiv Portugalije (3:3).

Fudbal 16.06.2018 | 15:30
Analiza: Pet razloga za san Španije i jedan za brigu...
Videli ste kako su Portugalci videli čudesni remi 3:3 protiv Španije na Svetskom prvenstvu. Naravno, sve je podređeno Kristijanu Ronaldu, što je i logično. Tako je bilo i na terenu. Španci, pak, traže različite uglove na koje mogu da gledaju na prošli meč, osvrću se na tim. Tako je, takođe, bilo na terenu.

Generalno, Španci su zadovoljno. Posle svega što im se dogodilo sa Đulenom Lopetegijem, sa dolaskom Fernanda Jera dva dana pred početak Mundijala, ovih 3:3 ostavlja dobar utisak za Furiju imajući u vidu da u nastavku meča imaju malo lakši posao u vidu Maroka i Irana.

Zato je madridska Marka pokušala da izvuče dobre i loše stvari iz ovog meča, a mnogo je više onih pozitivnih. Odnos je 5:1.

Prvo, posle zemljotresa sa Lopetegijem Furija nije ispaštala. Jeste primila gol u samom finišu meča, imala je rezultat za pobedu, ali Špance više od rezultata veseli igra. Ističe se smirena igra, sa jakom psihom protiv za Španiju uvek nezgodnog Portugala. I to je glavni utisak. Španija je igrala dobro, delovala smireno. Nema razloga da tako ne bude i u nastavku.

Drugo, razrešena je dilema "devetke". Dugo je vladalo podeljeno mišljenje u tamošnjoj javnosti oko toga ko bi trebalo da bude prvi špic, onaj najistureniji ispred gomile majstora na sredini terena. Jero je odabrao Dijega Kostu i nije pogrešio. Ovaj je metnuo dva komada i zabetonirao sebi mesto u prvoj postavi pred nastavak turnira.

Treće, sredina terena Španije je delovala baš dobro. Isko, Inijesta i Silva su vezli igru, bilo je mnogo dodavanja i sa tim su Španci prezadovoljni. Posebno jer je bilo dosta dodavanja u dubinu i nije bilo tih poprečnih, horizontalnih dodavanja koji su brinuli tamošnje poznavaoce fudbala tokom prijateljskih utakmica.

Kao četvrtu i petu stavku, Marka je odabrala ulogu Serhija Ramosa koji je dizao ekipu posle onog penala na startu utakmice. Peta stavka je generalno čvrstina ekipe u glavi. Posle onakve smene trenera i šoka usled gola Ronalda odmah na početku meča, Furija je ostala pribrana.

To su sve plusevi posle jučerašnjeg susreta.

Minus, i to popriličan, daje se Špancima u vidu defanzive, tačnije zbog tri primljena gola. I ističe se da je to deo igre koji Fernando Jero mora najviše da zategne pred nastavak šampionata.

Sve u svemu Španci su zadovoljni ishodom. Možemo to da kažemo i za Portugalce koji su bili na rubu poraza. Zadovoljni su i navijači sa onim što su videli. Odlična utakmica, sigurno najbolja koju smo do sada gledali u Rusiji.

Biće je teško nadmašiti.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar