Обригадо! Обригадо! Обригадо! Остављаш нас без ријечи!

Обавезно послушајте коментар португалског радио коментатора.

Фудбал 16.06.2018 | 13:30
Обригадо! Обригадо! Обригадо! Остављаш нас без ријечи!
Много је то тежи задатак него што се чини са стране. Насловна страна. Треба да привуче читаоце, да каже много, али на оригиналан начин. Да то буде нешто што медији и јавност нису већ потрошили по друштвеним медијима. Тешко је то. Посебно кад као португалски медиј стално пишеш о Кристијану Роналду.

Невероватан. Величанствен. Фантастичан. Најбољи. Јединствен. Непоновљив...

Све се то одавно истрошило кад је Роналдо у питању. Јер он је све то и много више. И зато на данашњој насловној страни најтиражније спортског дневника у Португалији А Боле Роналдова слика и наслов који све говори.

“Остављаш нас без речи“.

Готово идентичан став и од легендарног штопера Милана Марка Барезија: “Чудесни Роналдо. Немам речи“, написао је он на Твитеру. Рио Фердинанд, некадашњи саиграч португалског велемајстора из дана у Манчестер јунајтеду, потрудио се мало више.

“Не могу да дођем до даха... Ово што Роналдо ради у Русији мора да је законом забрањено“.

Мат Ле Тисије је расположен за шалу. 

"Да ли се шпанске власти сада кају што су баш данас изабрале да изрекну казну Кристијану Роналду", пита се чувени нападач мислећи наравно на вест о затворској казни од две године условно и финансијску глобу од 18.800.000 евра.

О Жого пише “Чудовиште“. Рекорд додаје: “Божански“.

Цела земља поново дели аудио снимак преноса Нуња Матоша, чувеног коментатора португалске радио станице Антена 1. Не мере се то речима описати. Да се најежиш.

"Обригадо! Обригадо! Обригадо..."

"Хвала! Хвала! Хвала..."

У дресу репрезентације Португалије дао је 84 гола, колико и Ференц Пушкаш за Мађарску, па Шпанију. Испред је само Али Даеи са 104 погодака за Иран. Али није то иста прича. Није то иста конкуренција. Није то Кристијано Роналдо. Нема тај "WОW ефекат". Кад у 88. минуту, после дугог периода у коме су те Шпанци батињали, наместиш лопту на 20 и кусур метара од гола... И сви стрепе... И сви знају да ће да уђе. То је Кристијано Роналдо.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар