Билић: Хрватска данас јача од "ватрених" на папиру!

Некадашњи селектор Хрватске вјерује да "коцкасти" у Русији могу поновити успјех од прије 20 година када су освојили треће мјесто на Свјетском првенству у Француској.

Фудбал 16.06.2018 | 15:45
Билић: Хрватска данас јача од "ватрених" на папиру!
Славен Билић је у разговору за енглески "Сан" истакао да је Хрватска снажнија по именима сада него што је била на Мундијалу у Француској.

"На папиру смо сада јачи него 1998. године. Тада су у великом клубу играли само Звонимир Бобан у Милану и Давор Шукер у Реалу. Ово је невјероватно. Имамо тројицу играча који су играли у финалу Лиге шампиона, Матеа Ковачића и Луку Модрића у Реалу, Дејана Ловрена у Ливерпулу.Имамо Марија Манџукића у Јувентусу, Ивана Ракитића као једног од кључних играча Барселоне. На свакој позицији имамо такве играче, а 1998. године нисмо имали пуно играча који су играли Лигу шампиона. Али имали смо Шукера који је постигао шест голова, имали смо Дражена Ладића који је одбранама одлучио половину наших утакмица", рекао је Билић у опширном интервјуу за британски лист, а преноси "Анадолија".

Додао је да је за велики успјех на свјетским такмичењима веома важно да у тиму имате неколико играча на кључним позицијама.

"Из мог искуства на таквим такмичењима, за успјех вам треба неколико играча на кључним позицијама који ће играти фудбал каријере", казао је хрватски тренер, напомињући да на Мундијалу у Русији има велика очекивања од Луке Модрића.

"У репрезентацији Хрватске, прије прве утакмице на Еуру 2008. године сјећам се да сам рекао Модрићу да се мора носити са Ћавијем и Инијестом, који нису бољи од њега. То сам заиста и мислио, и то ми је и доказао. За мене је он најбољи везни играч на свијету, сигурно је најкомплетнији. Сваког саиграча чини бољим. Способан је сам повести цијелу екипу према напријед добрим додавањем. Сигуран сам да ће Модрић имати сјајно првенство, али Хрватска и даље превише зависи о њему", рекао је Билић.

Хрватска на СП-у у Русији наступа у Групи Д гдје за противнике има Нигерију, Исланд и Аргентину.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар