Bilić: Hrvatska danas jača od "vatrenih" na papiru!

Nekadašnji selektor Hrvatske vjeruje da "kockasti" u Rusiji mogu ponoviti uspjeh od prije 20 godina kada su osvojili treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj.

Fudbal 16.06.2018 | 15:45
Bilić: Hrvatska danas jača od "vatrenih" na papiru!
Slaven Bilić je u razgovoru za engleski "San" istakao da je Hrvatska snažnija po imenima sada nego što je bila na Mundijalu u Francuskoj.

"Na papiru smo sada jači nego 1998. godine. Tada su u velikom klubu igrali samo Zvonimir Boban u Milanu i Davor Šuker u Realu. Ovo je nevjerovatno. Imamo trojicu igrača koji su igrali u finalu Lige šampiona, Matea Kovačića i Luku Modrića u Realu, Dejana Lovrena u Liverpulu.Imamo Marija Mandžukića u Juventusu, Ivana Rakitića kao jednog od ključnih igrača Barselone. Na svakoj poziciji imamo takve igrače, a 1998. godine nismo imali puno igrača koji su igrali Ligu šampiona. Ali imali smo Šukera koji je postigao šest golova, imali smo Dražena Ladića koji je odbranama odlučio polovinu naših utakmica", rekao je Bilić u opširnom intervjuu za britanski list, a prenosi "Anadolija".

Dodao je da je za veliki uspjeh na svjetskim takmičenjima veoma važno da u timu imate nekoliko igrača na ključnim pozicijama.

"Iz mog iskustva na takvim takmičenjima, za uspjeh vam treba nekoliko igrača na ključnim pozicijama koji će igrati fudbal karijere", kazao je hrvatski trener, napominjući da na Mundijalu u Rusiji ima velika očekivanja od Luke Modrića.

"U reprezentaciji Hrvatske, prije prve utakmice na Euru 2008. godine sjećam se da sam rekao Modriću da se mora nositi sa Ćavijem i Inijestom, koji nisu bolji od njega. To sam zaista i mislio, i to mi je i dokazao. Za mene je on najbolji vezni igrač na svijetu, sigurno je najkompletniji. Svakog saigrača čini boljim. Sposoban je sam povesti cijelu ekipu prema naprijed dobrim dodavanjem. Siguran sam da će Modrić imati sjajno prvenstvo, ali Hrvatska i dalje previše zavisi o njemu", rekao je Bilić.

Hrvatska na SP-u u Rusiji nastupa u Grupi D gdje za protivnike ima Nigeriju, Island i Argentinu.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar