СП: Откуд празна мјеста на Мундијалу? Хвала ФИФА-и!

Јер ко не плати, тај и не мора да жели да иде. . . !

Фудбал 16.06.2018 | 13:45
СП: Откуд празна мјеста на Мундијалу? Хвала ФИФА-и!
Имали смо прилику да то видимо и у Србији. Рецимо, кад је Београд 2006. године био домаћин Европског првенства у ватерполу. Улазнице нису могле да се купе, а трибине су зврјале празне. Касније се сазнали, велики део карата је био додељен спонзорима. А кад не платиш своје место на трибинама, није ти баш ни много криво ако пропустиш. Сви су се појавили само за полуфинале и финале.

Данас слична прича долази из Русије. Западни медији једва су дочекали прву шансу да нападну организаторе Мундијала. Празна места током сусрета Уругваја и Египта у Јекатеринбургу била су повод. Одговор је брзо стигао.

Руски медији наиме пишу да су све празне столице у Јекатеринбургу биле оне које припадају Фифи. Тачније, спонзорима који су платили масан новац за рекламе, а Фифа им се захвалила бесплатним улазницама. Отуд, у Јекатеринбургу само 27.000 људи. Стадион може да прими 33.000, а више од 4.000 места било је резервисано за спонзоре. Углавном она при терену. Скупља места. Где је и било највише празних столица. Домаћи фудбалски фанатици у исто време нису могли да купе улазнице.

Проблем је међутим други. Уругвај и Египат није баш неатрактиван. Шта ће бити кад се један преко пута другог нађу - Панама и Тунис рецимо?

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар