SP: Otkud prazna mjesta na Mundijalu? Hvala FIFA-i!

Jer ko ne plati, taj i ne mora da želi da ide. . . !

Fudbal 16.06.2018 | 13:45
SP: Otkud prazna mjesta na Mundijalu? Hvala FIFA-i!
Imali smo priliku da to vidimo i u Srbiji. Recimo, kad je Beograd 2006. godine bio domaćin Evropskog prvenstva u vaterpolu. Ulaznice nisu mogle da se kupe, a tribine su zvrjale prazne. Kasnije se saznali, veliki deo karata je bio dodeljen sponzorima. A kad ne platiš svoje mesto na tribinama, nije ti baš ni mnogo krivo ako propustiš. Svi su se pojavili samo za polufinale i finale.

Danas slična priča dolazi iz Rusije. Zapadni mediji jedva su dočekali prvu šansu da napadnu organizatore Mundijala. Prazna mesta tokom susreta Urugvaja i Egipta u Jekaterinburgu bila su povod. Odgovor je brzo stigao.

Ruski mediji naime pišu da su sve prazne stolice u Jekaterinburgu bile one koje pripadaju Fifi. Tačnije, sponzorima koji su platili masan novac za reklame, a Fifa im se zahvalila besplatnim ulaznicama. Otud, u Jekaterinburgu samo 27.000 ljudi. Stadion može da primi 33.000, a više od 4.000 mesta bilo je rezervisano za sponzore. Uglavnom ona pri terenu. Skuplja mesta. Gde je i bilo najviše praznih stolica. Domaći fudbalski fanatici u isto vreme nisu mogli da kupe ulaznice.

Problem je međutim drugi. Urugvaj i Egipat nije baš neatraktivan. Šta će biti kad se jedan preko puta drugog nađu - Panama i Tunis recimo?

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar