15 година касније, "Делфини" се спремају у Крању...

Тамо где је 15. јуна 2003. у непријатељском окружењу освојио европско злато, селектор Дејан Савић сада ће припремати екипу за континентално првенство.

Остали спортови 17.06.2018 | 21:30
15 година касније, "Делфини" се спремају у Крању...
Пре тачно 15 година, репрезентација Србије и Црне Горе остварила је једну од највећих победа нашег ватерпола.

Иако је било златних медаља и пре и после тог успеха, иако су освајане и олимпијске игре, не памти се и није се поновило да су наши играчи наступили у тако непријатељском окружењу као тог пролећа у словеначком граду Крањ, где су 15. јуна 2003. победили Хрватску и постали шампиони Европе.

Окружени агресивном масом и атмосфером на граници линча свакога ко има везе са тробојком, српски и црногорски ватерполисти савладали су великог ривала и освојили злато које је заузело посебно место у историји нашег спорта.

Тачно 15 година касније, тадашњи играч, а данас селектор Дејан Савић одвео је екипу у Крањ на припреме за Европско првенство.

Овог јуна, српски ватерполисти у Словенији се припремају за Европско првенство у Барселони, где ће наш тим бранити континентално злато. на турниру који ће се одржати од 14. до 28. јула.

Селектор Савић повео је у Крањ 18 ватерполиста, који су пред пут добили подршку председника Ватерполо савеза Србије Виктора Јеленића и оперативног директора, Ђорђа Ђорђевића.

На припремама у Словенији радиће ови играчи:

Гојко Пијетловић, Митровић, Ристичевић, Филиповић, Виктор Рашовић, Мандић, Пијетловић, Убовић, Лазић, Страхиња Рашовић, Прлаиновић, Митровић, Драшовић, Јакшић, Алексић, Ранђеловић, Суботић и Ћук.

"Имаћемо дане за опоравак играча и за рад на физичкој спреми. По доласку у Београд имаћемо још неколико тренинга до одласка на Медитеранске игре. Добра вест је Прлаиновић почео да тренира, али нећемо нигде да журимо", рекао је селектор Савић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар