15 godina kasnije, "Delfini" se spremaju u Kranju...

Tamo gde je 15. juna 2003. u neprijateljskom okruženju osvojio evropsko zlato, selektor Dejan Savić sada će pripremati ekipu za kontinentalno prvenstvo.

Ostali sportovi 17.06.2018 | 21:30
15 godina kasnije, "Delfini" se spremaju u Kranju...
Pre tačno 15 godina, reprezentacija Srbije i Crne Gore ostvarila je jednu od najvećih pobeda našeg vaterpola.

Iako je bilo zlatnih medalja i pre i posle tog uspeha, iako su osvajane i olimpijske igre, ne pamti se i nije se ponovilo da su naši igrači nastupili u tako neprijateljskom okruženju kao tog proleća u slovenačkom gradu Kranj, gde su 15. juna 2003. pobedili Hrvatsku i postali šampioni Evrope.

Okruženi agresivnom masom i atmosferom na granici linča svakoga ko ima veze sa trobojkom, srpski i crnogorski vaterpolisti savladali su velikog rivala i osvojili zlato koje je zauzelo posebno mesto u istoriji našeg sporta.

Tačno 15 godina kasnije, tadašnji igrač, a danas selektor Dejan Savić odveo je ekipu u Kranj na pripreme za Evropsko prvenstvo.

Ovog juna, srpski vaterpolisti u Sloveniji se pripremaju za Evropsko prvenstvo u Barseloni, gde će naš tim braniti kontinentalno zlato. na turniru koji će se održati od 14. do 28. jula.

Selektor Savić poveo je u Kranj 18 vaterpolista, koji su pred put dobili podršku predsednika Vaterpolo saveza Srbije Viktora Jelenića i operativnog direktora, Đorđa Đorđevića.

Na pripremama u Sloveniji radiće ovi igrači:

Gojko Pijetlović, Mitrović, Rističević, Filipović, Viktor Rašović, Mandić, Pijetlović, Ubović, Lazić, Strahinja Rašović, Prlainović, Mitrović, Drašović, Jakšić, Aleksić, Ranđelović, Subotić i Ćuk.

"Imaćemo dane za oporavak igrača i za rad na fizičkoj spremi. Po dolasku u Beograd imaćemo još nekoliko treninga do odlaska na Mediteranske igre. Dobra vest je Prlainović počeo da trenira, ali nećemo nigde da žurimo", rekao je selektor Savić.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar