Јеленић: Партизан због дугова остаје без ЛШ!

Шампиону Србије Партизану највероватније биће одузета специјална позивница за учешће у Лиги шампиона наредне сезоне најавио је први човек Савеза Виктор Јеленић.  Јеленић: Ево како "мрзим" Партизан! Председник Ватерполо савеза Србије Виктор Јеленић одговорио на тешке оптужбе из Партизана, откривши и ово: "Партизану ће бити одузета вајлд кард за учешће у Лиги шампиона". Дуг Ватерполо савеза 1,3 милион евра.

Остали спортови 17.06.2018 | 21:15
Јеленић: Партизан због дугова остаје без ЛШ!
Јеленић је на ванредној конференцији за медије, заказаној због оптужби из Партизана да ради против црно-белих, изјавио да је добио такве информације из Европске пливачке федерације (ЛЕН), као и председник ВК Партизан Александар Шоштар.

"Упознат сам од ЛЕН, као и Шоштар, да ће највероватње Партизану бити одузет вајлд кард због дуговања према ЛЕН и због осталих услова и ситуације. Урадићемо све да се то не деси", рекао је Јеленић на конференцији за медије у просторијама ВСС у Сметаниновој.

Јеленић је додао да ће, на основу оптужби из Партизана, поново "испасти" да он уништава најтрофејнији српски клуб.

Ватерполисти Партизана су прошле сезоне завршили сезону у Лиги шампиона без иједног бода и свих 14 пораза.

Наставља се сукоб Ватерполо савеза Србије и Ватерполо клуба Партизан. Све због новца, тачније мањка истог. Све због базена, термина...

Све је почело оног дана када је Општина Вождовац поклонила Ватерполо савезу Србије бесплатне термине на базену Бањица, а Партизан, који газдује овим објектом већ 25 година, успротивио се том договору, јер се он пита за те термине. У међувремену, Општина Вождовац и Партизан су на суду и чека се решавање спора око тога ко има право управљања овим базеном.

Шоштар је тешко оптужио Савез, односно његовог првог човека Виктора Јеленића да раде на "гушењу Партизана", а дуел су имали и пред ТВ камерама.

"Сазвао сам конференцију због неоснованих оптужби ВК Партизан да као председник ВСС радим на томе да уништавам клуб. Њихово саопштење је, благо речено, срамотно. Много је лажи. Како то радим на уништењу Партизана када сам за месец и по дана платио дуг од 1,6 милиона динара према ВК Бањица?", рекао је Јеленић на ванредној конференцији за медије у просторијама ВСС.

Оптужбе из Партизана Јеленић је назвао "срамотним" и "лажним", одбацујући тврдње и председника Партизана Александра Шоштара и саопштења Партизана да "ради на уништавању" једног од најтрофејнијих клубова у региону.

"Рекли су да радим на уништењу ВК Партизан. Ево да видите како 'уништавам'. Председник ВСС постао сам 24. априла, за мало више од месец и по дана, а на дан 24. априла дуг ВСС према ВК Бањица, добро сте чули према ВК Бањица, а не према Партизану био је 1,6 милиона донара. А тај дуг сада не постоји. Плаћено је све", рекао је Јеленић.

Наставио је још о тврдњама да "уништава" Партизан:

"Рачуни Партизана су у блокади већ две године. Блокирано им је десет рачуна, а ја као бивши председник Ватерполо клуба Црвена звезда, одлазим да им доделим пехаре и медаље када су постали прваци државе. Могао сам да пошаљем неког другог, а нисам то урадио, већ сам отишао ја".

Председник ВСС је открио да је дуг Савеза 1,3 милиона евра и да је из тих разлога прихватио понуду Општине Вождовац о бесплатним терминима за припреме репрезентације, што је и био основ да Шоштар закаже конференцију за новинаре и оспе дрвље и камење по Јеленићу и Савезу због тог поступка.

Проблем је, из визуре Партизана, у томе што неко други нуди бесплатне термине у базену на Бањици, а он је тај који газдује, управља тим објектом. Партизан, заправо, газдује објектом већ 25 година одлуком општине Савски венац, али је у међувремену градска власт преиначила ту одлуку и донела решење да тим објектом треба да управља Општина Вождовац, чији челници не чекају да буде донета судска пресуда.

"Како сам могао да се ставим на једну страну, а платио сам њихов дуг? Како бисте реаговали кад бисте добили шест бесплатних термина, а имамо велике дугове. Не знам ко би то одбио", навео је Јеленић и наставио:

"Председник Општине Вождовац (Александар Савић) је нудио Шоштару да Партизан добије бесплатне термине, он то није прихватио, јер очекује да Партизан добије спор и да му остане базен. Партизану су нуђени бесплатни термини на Бањици, а то нема ниједан клуб у Београду. Град плаћа одређене суме за термине у базенима свим клубовима, осим Партизану, јер је у блокади. Те суме су недовољне и не покрију ни 30 одсто од годишњих потреба клуба за тренирање".

Председник Ватерполо савеза Србије одлучно је негирао тврдње Александра Шоштара да му је телефон био недоступан након што је саопштио да је Савез добио бесплатне термине од Општине Вождовац.

"Господин Шоштар каже да сам га у понедељак назвао после конференције за штампу у општини Вождовац и рекао да смо добили шест сати бесплатних термина у СЦ Бањица. Питао ме је 'Како ви то можете да плаћате?', рекао сам му да то не плаћамо. Рекао ми је да ће ме звати за пет минута и није ме назвао. Рекао је да ми је телефон био искључен, а ја сам седео у савезу, у канцеларији генералног секретара, у његовом друштву", рекао је Јеленић.

Он је негирао тврдње Партизана да није било нуђено место у Управном одбору Ватерполо савеза.

"Шоштар је предложио Ђорђа Стефановића, који је законски заступник ВК Бањица. Али, према Закону о спорту ниједан заступник и ниједан председник не могу да буду у УО", рекао је Јеленић, додајући и да је у ТВ емисији јавно понудио Шоштару да Партизан предложи свог човека за чланство у УО ВСС.

Негирао је и тврдње Партизана да нема своје тренере у националним селекцијама, истичући да је Дејан Јововић управо изабран за селектора женске репрезентације, као и да је тренер првог тима Партитзана Ћирић асистент у стручном штабу Дејана Савића.

Јеленић се није узбудио превише због тврдње из саопштења Партизана да "није њихов председник", додајући да се то видело и приликом гласања на седници Скупштине ВСС.

"Партизан је био уздржан, а Бањица против. Шта даље да кажем", рекао је Јеленић.

"Навикли су раније да све из Савеза 'цури' у Партизан и да знају све информације", рекао је Јеленић.

- О ДУГУ ВСС -

"Савез је у дугу готово 1,3 милион евра. Ово је најзадуженији савез у Републици Србији. Те дугове нисам ја направио. Већ смо почели да смањујемо те дугове и у принципу знате да је тешко... И на скупштини сам рекао да рачунам да бисмо те дугове могли да исплатимо у року од три године. То је моја жеља и то је моје надање, да било ко дође после може да функционише нормално. Оно што држава даје за ВСС је супер", рекао је Јеленић.

ПАРТИЗАН ОСТАЈЕ БЕЗ ВАЈЛД КАРД ЗА ЛИГУ ШАМПИОНА?

"И ја као председник ВСС, и Шоштар као председник ВК Партизан упознати смо са тим да ће Партизану бити одузета карта за Лигу шампиона и због дуговања према ЛЕН-у и због услова у којима игра. Ми ћемо дати све од себе да Партизан настави да игра Лигу шампиона са ваљд-кардом. Али, да знате, ако се деси да Партизан остане без вајлд-карда, да знате да нисам ја уништио Партизан и нисам ја за то крив", рекао је Јеленић.

"Да није било Партизана ватерполо у Србији не би постојао, због свега што је урадио. Ипак, постоје и други клубови и сви морају да се помажу".

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар