Jelenić: Partizan zbog dugova ostaje bez LŠ!

Šampionu Srbije Partizanu najverovatnije biće oduzeta specijalna pozivnica za učešće u Ligi šampiona naredne sezone najavio je prvi čovek Saveza Viktor Jelenić.  Jelenić: Evo kako "mrzim" Partizan! Predsednik Vaterpolo saveza Srbije Viktor Jelenić odgovorio na teške optužbe iz Partizana, otkrivši i ovo: "Partizanu će biti oduzeta vajld kard za učešće u Ligi šampiona". Dug Vaterpolo saveza 1,3 milion evra.

Ostali sportovi 17.06.2018 | 21:15
Jelenić: Partizan zbog dugova ostaje bez LŠ!
Jelenić je na vanrednoj konferenciji za medije, zakazanoj zbog optužbi iz Partizana da radi protiv crno-belih, izjavio da je dobio takve informacije iz Evropske plivačke federacije (LEN), kao i predsednik VK Partizan Aleksandar Šoštar.

"Upoznat sam od LEN, kao i Šoštar, da će najverovatnje Partizanu biti oduzet vajld kard zbog dugovanja prema LEN i zbog ostalih uslova i situacije. Uradićemo sve da se to ne desi", rekao je Jelenić na konferenciji za medije u prostorijama VSS u Smetaninovoj.

Jelenić je dodao da će, na osnovu optužbi iz Partizana, ponovo "ispasti" da on uništava najtrofejniji srpski klub.

Vaterpolisti Partizana su prošle sezone završili sezonu u Ligi šampiona bez ijednog boda i svih 14 poraza.

Nastavlja se sukob Vaterpolo saveza Srbije i Vaterpolo kluba Partizan. Sve zbog novca, tačnije manjka istog. Sve zbog bazena, termina...

Sve je počelo onog dana kada je Opština Voždovac poklonila Vaterpolo savezu Srbije besplatne termine na bazenu Banjica, a Partizan, koji gazduje ovim objektom već 25 godina, usprotivio se tom dogovoru, jer se on pita za te termine. U međuvremenu, Opština Voždovac i Partizan su na sudu i čeka se rešavanje spora oko toga ko ima pravo upravljanja ovim bazenom.

Šoštar je teško optužio Savez, odnosno njegovog prvog čoveka Viktora Jelenića da rade na "gušenju Partizana", a duel su imali i pred TV kamerama.

"Sazvao sam konferenciju zbog neosnovanih optužbi VK Partizan da kao predsednik VSS radim na tome da uništavam klub. Njihovo saopštenje je, blago rečeno, sramotno. Mnogo je laži. Kako to radim na uništenju Partizana kada sam za mesec i po dana platio dug od 1,6 miliona dinara prema VK Banjica?", rekao je Jelenić na vanrednoj konferenciji za medije u prostorijama VSS.

Optužbe iz Partizana Jelenić je nazvao "sramotnim" i "lažnim", odbacujući tvrdnje i predsednika Partizana Aleksandra Šoštara i saopštenja Partizana da "radi na uništavanju" jednog od najtrofejnijih klubova u regionu.

"Rekli su da radim na uništenju VK Partizan. Evo da vidite kako 'uništavam'. Predsednik VSS postao sam 24. aprila, za malo više od mesec i po dana, a na dan 24. aprila dug VSS prema VK Banjica, dobro ste čuli prema VK Banjica, a ne prema Partizanu bio je 1,6 miliona donara. A taj dug sada ne postoji. Plaćeno je sve", rekao je Jelenić.

Nastavio je još o tvrdnjama da "uništava" Partizan:

"Računi Partizana su u blokadi već dve godine. Blokirano im je deset računa, a ja kao bivši predsednik Vaterpolo kluba Crvena zvezda, odlazim da im dodelim pehare i medalje kada su postali prvaci države. Mogao sam da pošaljem nekog drugog, a nisam to uradio, već sam otišao ja".

Predsednik VSS je otkrio da je dug Saveza 1,3 miliona evra i da je iz tih razloga prihvatio ponudu Opštine Voždovac o besplatnim terminima za pripreme reprezentacije, što je i bio osnov da Šoštar zakaže konferenciju za novinare i ospe drvlje i kamenje po Jeleniću i Savezu zbog tog postupka.

Problem je, iz vizure Partizana, u tome što neko drugi nudi besplatne termine u bazenu na Banjici, a on je taj koji gazduje, upravlja tim objektom. Partizan, zapravo, gazduje objektom već 25 godina odlukom opštine Savski venac, ali je u međuvremenu gradska vlast preinačila tu odluku i donela rešenje da tim objektom treba da upravlja Opština Voždovac, čiji čelnici ne čekaju da bude doneta sudska presuda.

"Kako sam mogao da se stavim na jednu stranu, a platio sam njihov dug? Kako biste reagovali kad biste dobili šest besplatnih termina, a imamo velike dugove. Ne znam ko bi to odbio", naveo je Jelenić i nastavio:

"Predsednik Opštine Voždovac (Aleksandar Savić) je nudio Šoštaru da Partizan dobije besplatne termine, on to nije prihvatio, jer očekuje da Partizan dobije spor i da mu ostane bazen. Partizanu su nuđeni besplatni termini na Banjici, a to nema nijedan klub u Beogradu. Grad plaća određene sume za termine u bazenima svim klubovima, osim Partizanu, jer je u blokadi. Te sume su nedovoljne i ne pokriju ni 30 odsto od godišnjih potreba kluba za treniranje".

Predsednik Vaterpolo saveza Srbije odlučno je negirao tvrdnje Aleksandra Šoštara da mu je telefon bio nedostupan nakon što je saopštio da je Savez dobio besplatne termine od Opštine Voždovac.

"Gospodin Šoštar kaže da sam ga u ponedeljak nazvao posle konferencije za štampu u opštini Voždovac i rekao da smo dobili šest sati besplatnih termina u SC Banjica. Pitao me je 'Kako vi to možete da plaćate?', rekao sam mu da to ne plaćamo. Rekao mi je da će me zvati za pet minuta i nije me nazvao. Rekao je da mi je telefon bio isključen, a ja sam sedeo u savezu, u kancelariji generalnog sekretara, u njegovom društvu", rekao je Jelenić.

On je negirao tvrdnje Partizana da nije bilo nuđeno mesto u Upravnom odboru Vaterpolo saveza.

"Šoštar je predložio Đorđa Stefanovića, koji je zakonski zastupnik VK Banjica. Ali, prema Zakonu o sportu nijedan zastupnik i nijedan predsednik ne mogu da budu u UO", rekao je Jelenić, dodajući i da je u TV emisiji javno ponudio Šoštaru da Partizan predloži svog čoveka za članstvo u UO VSS.

Negirao je i tvrdnje Partizana da nema svoje trenere u nacionalnim selekcijama, ističući da je Dejan Jovović upravo izabran za selektora ženske reprezentacije, kao i da je trener prvog tima Partitzana Ćirić asistent u stručnom štabu Dejana Savića.

Jelenić se nije uzbudio previše zbog tvrdnje iz saopštenja Partizana da "nije njihov predsednik", dodajući da se to videlo i prilikom glasanja na sednici Skupštine VSS.

"Partizan je bio uzdržan, a Banjica protiv. Šta dalje da kažem", rekao je Jelenić.

"Navikli su ranije da sve iz Saveza 'curi' u Partizan i da znaju sve informacije", rekao je Jelenić.

- O DUGU VSS -

"Savez je u dugu gotovo 1,3 milion evra. Ovo je najzaduženiji savez u Republici Srbiji. Te dugove nisam ja napravio. Već smo počeli da smanjujemo te dugove i u principu znate da je teško... I na skupštini sam rekao da računam da bismo te dugove mogli da isplatimo u roku od tri godine. To je moja želja i to je moje nadanje, da bilo ko dođe posle može da funkcioniše normalno. Ono što država daje za VSS je super", rekao je Jelenić.

PARTIZAN OSTAJE BEZ VAJLD KARD ZA LIGU ŠAMPIONA?

"I ja kao predsednik VSS, i Šoštar kao predsednik VK Partizan upoznati smo sa tim da će Partizanu biti oduzeta karta za Ligu šampiona i zbog dugovanja prema LEN-u i zbog uslova u kojima igra. Mi ćemo dati sve od sebe da Partizan nastavi da igra Ligu šampiona sa valjd-kardom. Ali, da znate, ako se desi da Partizan ostane bez vajld-karda, da znate da nisam ja uništio Partizan i nisam ja za to kriv", rekao je Jelenić.

"Da nije bilo Partizana vaterpolo u Srbiji ne bi postojao, zbog svega što je uradio. Ipak, postoje i drugi klubovi i svi moraju da se pomažu".

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar