Нема увида у рад јавних предузећа

Транспарентност јавних предузећа у БиХ на ниском је нивоу, оцијењују у Агенцији за развој предузећа "Еда" . На конференцији за новинаре, која је одржана у Бањалуци, представљени су амандмани и смјернице који ће бити упућени надлежним министарствима у Републици Српској и Федерацији БиХ.

Република Српска 15.06.2018 | 14:34
Нема увида у рад јавних предузећа
Амандманима се јавним предузећима прописује обавеза отварања интернет странице и прецизније дефинисање о организационој структури и пословању. Налаже се и запошљавање путем конкурса, кажу у Агенције за развој предузећА "Еда" Бањалука.

На конференцији су представљене и смјернице за израду годишњих планова пословања.

Ови документи усаглашени су током заједничких радионица на којима су учествовали и представници 10 партнерских јавних предузећа из Федерације БиХ и Републике Српске.

Из Министарства индустрије енергетике и рударства, које је у Српској надлежно за Закон о јавним предузећима, сматрају да треба увести ред у рад јавних предузећа.

Циљ пројекта ''Транспарентна и одговорна јавна предузећа'' је да се постигну квалитетнија законска рјешења али и већа одговорност јавних предузећа у БиХ.

(БН) 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Није тацно

17.06.2018 05:16

Све је транспарентно у водама српске екипа Кикиц Дакиц и Цедо уз помоћ ГМ-а узели милиона све се зна само сто нико ништа не предузима .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Братунац

20.06.2018 21:49

Има и Витез градња њихова заједницка фирма украли четири милиона км а само један запослен радник.