Nema uvida u rad javnih preduzeća

Transparentnost javnih preduzeća u BiH na niskom je nivou, ocijenjuju u Agenciji za razvoj preduzeća "Eda" . Na konferenciji za novinare, koja je održana u Banjaluci, predstavljeni su amandmani i smjernice koji će biti upućeni nadležnim ministarstvima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH.

Republika Srpska 15.06.2018 | 14:34
Nema uvida u rad javnih preduzeća
Amandmanima se javnim preduzećima propisuje obaveza otvaranja internet stranice i preciznije definisanje o organizacionoj strukturi i poslovanju. Nalaže se i zapošljavanje putem konkursa, kažu u Agencije za razvoj preduzećA "Eda" Banjaluka.

Na konferenciji su predstavljene i smjernice za izradu godišnjih planova poslovanja.

Ovi dokumenti usaglašeni su tokom zajedničkih radionica na kojima su učestvovali i predstavnici 10 partnerskih javnih preduzeća iz Federacije BiH i Republike Srpske.

Iz Ministarstva industrije energetike i rudarstva, koje je u Srpskoj nadležno za Zakon o javnim preduzećima, smatraju da treba uvesti red u rad javnih preduzeća.

Cilj projekta ''Transparentna i odgovorna javna preduzeća'' je da se postignu kvalitetnija zakonska rješenja ali i veća odgovornost javnih preduzeća u BiH.

(BN) 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Nije tacno

17.06.2018 05:16

Sve je transparentno u vodama srpske ekipa Kikic Dakic i Cedo uz pomoć GM-a uzeli miliona sve se zna samo sto niko ništa ne preduzima .

ODGOVORITE
Name

Bratunac

20.06.2018 21:49

Ima i Vitez gradnja njihova zajednicka firma ukrali četiri miliona km a samo jedan zaposlen radnik.