СП - Черчесов: Опуштен јуче, опуштен данас!

Руси срећни и опуштени, али напомињу да се неће зауставити.  Путин усред конференције послао поруку селектору Русије! Председник Русије Владимир Путин честитао је фудбалском селектору ове државе Станиславу Черчешову на одличној игри у првом колу Мундијала, тако што му је током конференције за медије послао СМС.

Фудбал 15.06.2018 | 16:45
СП - Черчесов: Опуштен јуче, опуштен данас!
Од октобра 2017. Русија није знала за победу. У том периоду, до почетка Светског првенства, одиграла је седам утакмица...

И традиција је била против Руса, јер је давно била 2002, када је "зборнаја" остварила последњу победу на Мундијалима.

Сада је све лакше...

Саудијска Арабија је прегажена на отварању Светског првенства, а Русија је уписала прве бодобе и направила велики корак ка пласману у осмину финала.

Селектор домаћина Станислав Черчешов није био под стресом пред почетак шампионата, јер је веровао у своје играче да ће испунити све циљеве, али да ће морати посебно да спреми свој тим за други меч против Египта.

"Јуче сам био опуштен, а опуштен сам и данас јер познајем своје игаче. Задовољство је радити с њима. Сваки тренер зависи од својих играча и пре свега зато сам опуштен. Знао сам да ће испунити наше циљеве. Зашто бих био под стресом", рекао је Черчешов после утакмице.

Русије је данас на отварању Светско првеснтва у Русији победила Саудијску Арабију са 5:0 у првом колу Групе А.

"Некада су овакве утакмице извор радости за навијаче, некада је то мање. Ми смо искрени у овоме што радимо. Морам да похваилм играче, све су урадили, одбранили су гол у свакој ситуацији, а с друге стране били су опуштени у утакмици која је носила много притиска", рекао је селектор Русије.

Домаћин Мундијала ће у другом колу Групе А играти против Египта 19. јуна у Санкт Петербургу.

"Утакмица против Египта ће бити у потпуности другачија, биће то други град, други стадион. Морамо се пажљиво припремати за ту утакмицу", закључио је Черчесов.

Путин усред конференције послао поруку селектору Русије! Председник Русије Владимир Путин честитао је фудбалском селектору ове државе Станиславу Черчесову на одличној игри у првом колу Мундијала, тако што му је током конференције за медије послао СМС.

У једном тренутку конференције за медије, Черчесов је погледао у телефон, а новинаре је занимало ко га је звао, односно послао поруку.

"Био је то председник. Замолио ме је да поделим са екипом његово одушевљење и захвалност на оваквој партији, и поручио нам је да наставимо овако", рекао је Черчесов.

Двоструски стрелац за Русији и играч утакмице Денис Черишев рекао је да није могао да замисли бољи почетак Мундијала.

"Овакав почетак и овакву утакмицу нисам могао да сањам. Самим тим што сам био у тиму ме је учинило срећним. Како сам дошао до другог гола... Такве ситуације вежбамо на тренингу. Остао сам уз Дзјубу, он ју је закачио главом, а ја само је само шутнуо у гол, нисам имао времна да превише размишљам у тој ситуацији", рекао је Черишев.

Селектор Саудијске Арабије Хуан Антонио Пици није очекивао убедљив пораз свог тима.

"Била је ово тешка утакмица у којој смо претпели убедљив и неочекиван пораз. Русија је добро играла данас, док ми с друге стране нисмо били у добром ритму. Не мислим да су урадили нешто посебно и да су нас изненадили, већ да смо само ми играли лоше. Мораћемо да променимо нашу стратегију. Морамо да заборавимо ов што пре и да мислимо о следећој утакмици. Имам максимално поверење у свој тим", рекао је Пици.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар