SP - Čerčesov: Opušten juče, opušten danas!

Rusi srećni i opušteni, ali napominju da se neće zaustaviti.  Putin usred konferencije poslao poruku selektoru Rusije! Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je fudbalskom selektoru ove države Stanislavu Čerčešovu na odličnoj igri u prvom kolu Mundijala, tako što mu je tokom konferencije za medije poslao SMS.

Fudbal 15.06.2018 | 16:45
SP - Čerčesov: Opušten juče, opušten danas!
Od oktobra 2017. Rusija nije znala za pobedu. U tom periodu, do početka Svetskog prvenstva, odigrala je sedam utakmica...

I tradicija je bila protiv Rusa, jer je davno bila 2002, kada je "zbornaja" ostvarila poslednju pobedu na Mundijalima.

Sada je sve lakše...

Saudijska Arabija je pregažena na otvaranju Svetskog prvenstva, a Rusija je upisala prve bodobe i napravila veliki korak ka plasmanu u osminu finala.

Selektor domaćina Stanislav Čerčešov nije bio pod stresom pred početak šampionata, jer je verovao u svoje igrače da će ispuniti sve ciljeve, ali da će morati posebno da spremi svoj tim za drugi meč protiv Egipta.

"Juče sam bio opušten, a opušten sam i danas jer poznajem svoje igače. Zadovoljstvo je raditi s njima. Svaki trener zavisi od svojih igrača i pre svega zato sam opušten. Znao sam da će ispuniti naše ciljeve. Zašto bih bio pod stresom", rekao je Čerčešov posle utakmice.

Rusije je danas na otvaranju Svetsko prvesntva u Rusiji pobedila Saudijsku Arabiju sa 5:0 u prvom kolu Grupe A.

"Nekada su ovakve utakmice izvor radosti za navijače, nekada je to manje. Mi smo iskreni u ovome što radimo. Moram da pohvailm igrače, sve su uradili, odbranili su gol u svakoj situaciji, a s druge strane bili su opušteni u utakmici koja je nosila mnogo pritiska", rekao je selektor Rusije.

Domaćin Mundijala će u drugom kolu Grupe A igrati protiv Egipta 19. juna u Sankt Peterburgu.

"Utakmica protiv Egipta će biti u potpunosti drugačija, biće to drugi grad, drugi stadion. Moramo se pažljivo pripremati za tu utakmicu", zaključio je Čerčesov.

Putin usred konferencije poslao poruku selektoru Rusije! Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je fudbalskom selektoru ove države Stanislavu Čerčesovu na odličnoj igri u prvom kolu Mundijala, tako što mu je tokom konferencije za medije poslao SMS.

U jednom trenutku konferencije za medije, Čerčesov je pogledao u telefon, a novinare je zanimalo ko ga je zvao, odnosno poslao poruku.

"Bio je to predsednik. Zamolio me je da podelim sa ekipom njegovo oduševljenje i zahvalnost na ovakvoj partiji, i poručio nam je da nastavimo ovako", rekao je Čerčesov.

Dvostruski strelac za Rusiji i igrač utakmice Denis Čerišev rekao je da nije mogao da zamisli bolji početak Mundijala.

"Ovakav početak i ovakvu utakmicu nisam mogao da sanjam. Samim tim što sam bio u timu me je učinilo srećnim. Kako sam došao do drugog gola... Takve situacije vežbamo na treningu. Ostao sam uz Dzjubu, on ju je zakačio glavom, a ja samo je samo šutnuo u gol, nisam imao vremna da previše razmišljam u toj situaciji", rekao je Čerišev.

Selektor Saudijske Arabije Huan Antonio Pici nije očekivao ubedljiv poraz svog tima.

"Bila je ovo teška utakmica u kojoj smo pretpeli ubedljiv i neočekivan poraz. Rusija je dobro igrala danas, dok mi s druge strane nismo bili u dobrom ritmu. Ne mislim da su uradili nešto posebno i da su nas iznenadili, već da smo samo mi igrali loše. Moraćemo da promenimo našu strategiju. Moramo da zaboravimo ov što pre i da mislimo o sledećoj utakmici. Imam maksimalno poverenje u svoj tim", rekao je Pici.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar