СП: Игнашевич за историју, Руси остали без Дзагојева!

Сергеј Игнашевич исписао историју! Фудбалер московског ЦСКА и руске репрезентације постао најстарији играч на Мундијалима који је бранио боје Русије и Совијетског Савеза.  Русију је неко проклео! Испао и Дзагојев. . .  Нема репрезентације да је имала толико проблема са повредама као Руси!

Фудбал 14.06.2018 | 19:30
СП: Игнашевич за историју, Руси остали без Дзагојева!
Сергеј Игнашевич постао је најстарији играч који је икада бранио боје репрезентације Русије и Совјетског Савеза на светском првенствима у фудбалу.

Селектор Русије одлучио је да тридесетосмогодишњег дефанзивца уврсти у стартних 11 против Саудијске Арабије на отварању Мундијала.

Иганашевич је на дан утакмице имао тачно 38 година и 335 дана.

Утакмица против Арабије му је 124 у дресу Русије, за коју је постигао и осам голова. Члан је ЦСКА из Москве још од 2004.

За "зборнају" је дебитовао 7. јуна 2003. против Швајцарске у Базелу.

Дефанзивац московског ЦСКА и репрезентације Русије Сергеј Игнашевич оборио је рекорд Лава Јашина и постао најстарији фудбалер који је бранио боје Русије или Совјетског Савеза на неком Светском првенству.

Сергеј је пре неколико дана рекао да никада није сањао како ће заиграти на једном Мундијалу, али да је дотле дошао посвећеношћу и напорним радом.

"Нисам се шалио и 2010. нисам ни сањао о Светском првенству али сам тренирао и играо. И ово је оно што сам добио. Фокусирамо се на своју припрему", рекао је између осталог за Спутњик Игнашевич непосредно пред почетак СП.

Русију је неко проклео! Испао и Дзагојев... Нема репрезентације да је имала толико проблема са повредама као Руси!

Мундијал је почео, а Русија се после 20 и кусур минута ухватила за главу! Иако је организационо и резултатски, Светско првенство кренуло како су Руси могли да пожеле, убрзо после тога је уследио велики малер.

Један од најбољих играча руске репрезентације Алан Дзагојев је морао да напусти терен у 22. минуту меча са Саудијском Арабијом због повреде. Офанзивни везиста ЦСКА се повредио без било каквог дуела. Само се ухватио за бутину и пао... Изгледа да је у питању задња ложа и да је за њега Мундијал завршен. А не треба трошити речи колико је Дзагојев битан за Баћушке.

Ово је само нова у низу повреда које су уздрмале репрезентацију Русије. Уочи Мундијала су због повреде отпали најбољи играч Александар Кокорин, затим стартни штопер Виктор Васин из ЦСКА и Спартаков штопер Георги Џикија. Сада је отпао и Дзагојев... Превише малера за селектора Черчесова.

Извор: мондо.рс/моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар