SP: Ignaševič za istoriju, Rusi ostali bez Dzagojeva!

Sergej Ignaševič ispisao istoriju! Fudbaler moskovskog CSKA i ruske reprezentacije postao najstariji igrač na Mundijalima koji je branio boje Rusije i Sovijetskog Saveza.  Rusiju je neko prokleo! Ispao i Dzagojev. . .  Nema reprezentacije da je imala toliko problema sa povredama kao Rusi!

Fudbal 14.06.2018 | 19:30
SP: Ignaševič za istoriju, Rusi ostali bez Dzagojeva!
Sergej Ignaševič postao je najstariji igrač koji je ikada branio boje reprezentacije Rusije i Sovjetskog Saveza na svetskom prvenstvima u fudbalu.

Selektor Rusije odlučio je da tridesetosmogodišnjeg defanzivca uvrsti u startnih 11 protiv Saudijske Arabije na otvaranju Mundijala.

Iganaševič je na dan utakmice imao tačno 38 godina i 335 dana.

Utakmica protiv Arabije mu je 124 u dresu Rusije, za koju je postigao i osam golova. Član je CSKA iz Moskve još od 2004.

Za "zbornaju" je debitovao 7. juna 2003. protiv Švajcarske u Bazelu.

Defanzivac moskovskog CSKA i reprezentacije Rusije Sergej Ignaševič oborio je rekord Lava Jašina i postao najstariji fudbaler koji je branio boje Rusije ili Sovjetskog Saveza na nekom Svetskom prvenstvu.

Sergej je pre nekoliko dana rekao da nikada nije sanjao kako će zaigrati na jednom Mundijalu, ali da je dotle došao posvećenošću i napornim radom.

"Nisam se šalio i 2010. nisam ni sanjao o Svetskom prvenstvu ali sam trenirao i igrao. I ovo je ono što sam dobio. Fokusiramo se na svoju pripremu", rekao je između ostalog za Sputnjik Ignaševič neposredno pred početak SP.

Rusiju je neko prokleo! Ispao i Dzagojev... Nema reprezentacije da je imala toliko problema sa povredama kao Rusi!

Mundijal je počeo, a Rusija se posle 20 i kusur minuta uhvatila za glavu! Iako je organizaciono i rezultatski, Svetsko prvenstvo krenulo kako su Rusi mogli da požele, ubrzo posle toga je usledio veliki maler.

Jedan od najboljih igrača ruske reprezentacije Alan Dzagojev je morao da napusti teren u 22. minutu meča sa Saudijskom Arabijom zbog povrede. Ofanzivni vezista CSKA se povredio bez bilo kakvog duela. Samo se uhvatio za butinu i pao... Izgleda da je u pitanju zadnja loža i da je za njega Mundijal završen. A ne treba trošiti reči koliko je Dzagojev bitan za Baćuške.

Ovo je samo nova u nizu povreda koje su uzdrmale reprezentaciju Rusije. Uoči Mundijala su zbog povrede otpali najbolji igrač Aleksandar Kokorin, zatim startni štoper Viktor Vasin iz CSKA i Spartakov štoper Georgi Džikija. Sada je otpao i Dzagojev... Previše malera za selektora Čerčesova.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar