Шокантно! Још један тинејџер напушта Партизан?!

Перспективни нападач Партизана Ђорђе Јовановић, који има тек 19 година, близу је преласка у белгијски Бриж. Постоје понуде и за Тавамбу и Марка Јанковића.  Партизан продаје Ђорђа Јовановића за само 700. 000 евра! Нова дестинација младог фудбалера је Белгија.

Фудбал 14.06.2018 | 20:30
Шокантно! Још један тинејџер напушта Партизан?!
Тек што је, малтене, постао пунолетан, а кренуће стопама плејаде младих играча пониклих у Патизану, који ће рано напустити клуб и српски фудбал.

Поменимо имена само двојице који су недавно напустили Партизан. Штопер Никола Миленковић, који је после само једне сезоне у Фиорентини, догурао до А тима репрезентације Србије и нападач Душан Влаховић. Обојица још голобради.

Још један нападач-тинејџер, по свему судећи, пакује кофере. Реч је о Ђорђу Јовановићу, који је у фебруару напунио 19 година.

У току су интензивни преговори Партизана и белгијског Брижа, који је понудио 700.000 евра за младог нападача, који је забележио 19 наступа за први тим и дао четири гола.

"Посао још нијке завршен, преговарамо, али биће вероватно", рекли су за МОНДО челници клуба са Топчидерског брда.

Врло вероватни одлазак Ђорђа Јовановића уклапа се у пословну политику Партизана - продај да би (пре)живео, али не и у јавно прокламовану филозофију покушаја задржавања играча и стварања тима из сопственог погона, поготово у условима када постоји финансијска стабилност клуба о чему је више пута говорио генерални директор Милош Вазура.

Партизан је овог лета довео двојицу нападача - Рикарда Гомеша и Немању Николића - али се најмање очекивало да млађани Јовановић буде тај који ће отићи.

Постоје понуде и за Леандре Тавамбу и Марка Јанковића, који су и зимус били најближи одласку. И сада се интересују за њих двојицу и мале су шансе да остану у Партизану и следеће сезоне.

Партизан остаје без Ђорђа Јовановића! После скромне минутаже у другој сезони међу сениорима, млади нападач из "класе 1999" одлази из Хумске 1, а његова нова дестинација биће Бриж. Првак Белгије ће на име овог трансфера уплатити освајачу Купа Србије 700.000 евра на име обештећења...

Можда су црно-бели могли и више новца да извуку за полазника своје школе, али с обзиром да улази у завршну годину уговора и да практично није ни играо, ово је с финансијске стране још и добар посао за Парни ваљак. Други је падеж то што смо сведоци како неки други клубови послују и колике се ту суме врте. Од поменутог новца 650.000 ће Партизан добити одмах, а преосталих 50.000 евра у наредној транши.

МОЗЗАРТ Спорту је потврђено да Ђорђе Јовановић одлази у Бриж, с тим да папири још нису потписани и да ће трансфер бити озвничен тек наредних дана.

Доласци Немање Николића из Спартака и Рикарда Гомеса из Насионала били су јасна порука да ЂорђеЈовановић неће бити у најужем кругу кандидата за место првотимаца. Незванично, и сам фудбалер је био незадовољан својим статусом, хтео је да напусти клуб и на крају ће му жеља бити испуњена. Очекује се размена уговора на релацији Београд - Бриж и после тога лекарски прегледи, па промоција у новој средини.

После доказивања у кадетском и омладинском тиму, где је био најбољи стрелац, Јовановић је за први тим Партизана дебитовао под командном палицом Марка Николића 12. новембра 2016. на гостовању Чукаричком. У првој сезони, окончаној дуплом круном, није могао да се нада већој минутажи, јер јеУрош Ђурђевић био први шпиц, па је до краја скупио још свега 30 минута распоређених на шест мечева.

У претходном првенству више времена је проводио на терену (19 утакмица, четир гола, једна асистенција), али је и код Мирослава Ђукића био махом резерва, а статус му се није побољшао ни после важних погодака какви су, на пример против Рада, Мачве или Напретка. Кад је видео да неће бити у првом плану ни у наредној такмичарској години и да се доводе нови шпицеви затражио је трансфер и он ће се на крају и реализовати.

А не тако давно, говорило се да је Ђорђе Јовановић будућност Партизана на дуге стазе...

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар