Šokantno! Još jedan tinejdžer napušta Partizan?!

Perspektivni napadač Partizana Đorđe Jovanović, koji ima tek 19 godina, blizu je prelaska u belgijski Briž. Postoje ponude i za Tavambu i Marka Jankovića.  Partizan prodaje Đorđa Jovanovića za samo 700. 000 evra! Nova destinacija mladog fudbalera je Belgija.

Fudbal 14.06.2018 | 20:30
Šokantno! Još jedan tinejdžer napušta Partizan?!
Tek što je, maltene, postao punoletan, a krenuće stopama plejade mladih igrača poniklih u Patizanu, koji će rano napustiti klub i srpski fudbal.

Pomenimo imena samo dvojice koji su nedavno napustili Partizan. Štoper Nikola Milenković, koji je posle samo jedne sezone u Fiorentini, dogurao do A tima reprezentacije Srbije i napadač Dušan Vlahović. Obojica još golobradi.

Još jedan napadač-tinejdžer, po svemu sudeći, pakuje kofere. Reč je o Đorđu Jovanoviću, koji je u februaru napunio 19 godina.

U toku su intenzivni pregovori Partizana i belgijskog Briža, koji je ponudio 700.000 evra za mladog napadača, koji je zabeležio 19 nastupa za prvi tim i dao četiri gola.

"Posao još nijke završen, pregovaramo, ali biće verovatno", rekli su za MONDO čelnici kluba sa Topčiderskog brda.

Vrlo verovatni odlazak Đorđa Jovanovića uklapa se u poslovnu politiku Partizana - prodaj da bi (pre)živeo, ali ne i u javno proklamovanu filozofiju pokušaja zadržavanja igrača i stvaranja tima iz sopstvenog pogona, pogotovo u uslovima kada postoji finansijska stabilnost kluba o čemu je više puta govorio generalni direktor Miloš Vazura.

Partizan je ovog leta doveo dvojicu napadača - Rikarda Gomeša i Nemanju Nikolića - ali se najmanje očekivalo da mlađani Jovanović bude taj koji će otići.

Postoje ponude i za Leandre Tavambu i Marka Jankovića, koji su i zimus bili najbliži odlasku. I sada se interesuju za njih dvojicu i male su šanse da ostanu u Partizanu i sledeće sezone.

Partizan ostaje bez Đorđa Jovanovića! Posle skromne minutaže u drugoj sezoni među seniorima, mladi napadač iz "klase 1999" odlazi iz Humske 1, a njegova nova destinacija biće Briž. Prvak Belgije će na ime ovog transfera uplatiti osvajaču Kupa Srbije 700.000 evra na ime obeštećenja...

Možda su crno-beli mogli i više novca da izvuku za polaznika svoje škole, ali s obzirom da ulazi u završnu godinu ugovora i da praktično nije ni igrao, ovo je s finansijske strane još i dobar posao za Parni valjak. Drugi je padež to što smo svedoci kako neki drugi klubovi posluju i kolike se tu sume vrte. Od pomenutog novca 650.000 će Partizan dobiti odmah, a preostalih 50.000 evra u narednoj tranši.

MOZZART Sportu je potvrđeno da Đorđe Jovanović odlazi u Briž, s tim da papiri još nisu potpisani i da će transfer biti ozvničen tek narednih dana.

Dolasci Nemanje Nikolića iz Spartaka i Rikarda Gomesa iz Nasionala bili su jasna poruka da ĐorđeJovanović neće biti u najužem krugu kandidata za mesto prvotimaca. Nezvanično, i sam fudbaler je bio nezadovoljan svojim statusom, hteo je da napusti klub i na kraju će mu želja biti ispunjena. Očekuje se razmena ugovora na relaciji Beograd - Briž i posle toga lekarski pregledi, pa promocija u novoj sredini.

Posle dokazivanja u kadetskom i omladinskom timu, gde je bio najbolji strelac, Jovanović je za prvi tim Partizana debitovao pod komandnom palicom Marka Nikolića 12. novembra 2016. na gostovanju Čukaričkom. U prvoj sezoni, okončanoj duplom krunom, nije mogao da se nada većoj minutaži, jer jeUroš Đurđević bio prvi špic, pa je do kraja skupio još svega 30 minuta raspoređenih na šest mečeva.

U prethodnom prvenstvu više vremena je provodio na terenu (19 utakmica, četir gola, jedna asistencija), ali je i kod Miroslava Đukića bio mahom rezerva, a status mu se nije poboljšao ni posle važnih pogodaka kakvi su, na primer protiv Rada, Mačve ili Napretka. Kad je video da neće biti u prvom planu ni u narednoj takmičarskoj godini i da se dovode novi špicevi zatražio je transfer i on će se na kraju i realizovati.

A ne tako davno, govorilo se da je Đorđe Jovanović budućnost Partizana na duge staze...

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar