Најлуђи трансфер у историји Виљареала!

Продали половину уговора за 1. 500. 000, сада га откупили за 20. 000. 000! И најбољи посао у историји Еспањола!

Фудбал 15.06.2018 | 13:45
Најлуђи трансфер у историји Виљареала!
Људски је грешити, а још поштеније је признати грешку. Ма како она скупа била...

У Виљареалу нису имали проблем да данас признају највећу грешку у историји клуба. И да је дебело плате. Клуба с Мадригала је платио скупу цену за лошу процену направљену пре три године.

Жута подморница је данас и званично потврдила довођење Ђерарда Морена из Еспањола за 20.000.000 евра. Што је најскупљи трансфер у историји клуба. Тачније, рекорд је изједначен после само пет дана. Недавно је за 20.000.000 евра купљен Карл Токо Екамби, нападач Анжеа и постао је рекордна куповина Жуте подморнице. Данас је рекорд изједначен... И то за само половину уговора!

Морено се враћа у Виљареал пошто је експлодирао у дресу Еспањола у којем је провео три године три године. Морено је у сениорски фудбал ушао баш у Виљареалу. Играо је за за Ц, па Б и на крају А тим Подморнице, а у међувремену је позајмљиван Мајорки. За први тим је одиргао 53 меча и постигао 19 голова. Играо је за њих у Сегунди када су испали, потом био стандардан једну сезону у Примери, имали су га у тиму четири сезоне и нису веровали у њега.

Пре три године су продали половину његовог уговора Еспањолу за само 1.500.000 евра. С обзиром да је по уговору са Виљареалом имао откупну клаузулу под 40.000.000 евра, половина клаузуле се пренела у Еспањол. У каталонском тиму је постао најбољи играч, минуле сезоне постигао 16 голова и носио екипу на леђима, дошао на шири списак репрезентације...

Виљареал није имао куд и морао је да плати половину калузуле коју је сам смислио. Еспањолу је то најскупља продаја у историји клуба. А Виљареал је формирао нападачки тандем од 40.000.000 евра за наредну сезону.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар