Najluđi transfer u istoriji Viljareala!

Prodali polovinu ugovora za 1. 500. 000, sada ga otkupili za 20. 000. 000! I najbolji posao u istoriji Espanjola!

Fudbal 15.06.2018 | 13:45
Najluđi transfer u istoriji Viljareala!
Ljudski je grešiti, a još poštenije je priznati grešku. Ma kako ona skupa bila...

U Viljarealu nisu imali problem da danas priznaju najveću grešku u istoriji kluba. I da je debelo plate. Kluba s Madrigala je platio skupu cenu za lošu procenu napravljenu pre tri godine.

Žuta podmornica je danas i zvanično potvrdila dovođenje Đerarda Morena iz Espanjola za 20.000.000 evra. Što je najskuplji transfer u istoriji kluba. Tačnije, rekord je izjednačen posle samo pet dana. Nedavno je za 20.000.000 evra kupljen Karl Toko Ekambi, napadač Anžea i postao je rekordna kupovina Žute podmornice. Danas je rekord izjednačen... I to za samo polovinu ugovora!

Moreno se vraća u Viljareal pošto je eksplodirao u dresu Espanjola u kojem je proveo tri godine tri godine. Moreno je u seniorski fudbal ušao baš u Viljarealu. Igrao je za za C, pa B i na kraju A tim Podmornice, a u međuvremenu je pozajmljivan Majorki. Za prvi tim je odirgao 53 meča i postigao 19 golova. Igrao je za njih u Segundi kada su ispali, potom bio standardan jednu sezonu u Primeri, imali su ga u timu četiri sezone i nisu verovali u njega.

Pre tri godine su prodali polovinu njegovog ugovora Espanjolu za samo 1.500.000 evra. S obzirom da je po ugovoru sa Viljarealom imao otkupnu klauzulu pod 40.000.000 evra, polovina klauzule se prenela u Espanjol. U katalonskom timu je postao najbolji igrač, minule sezone postigao 16 golova i nosio ekipu na leđima, došao na širi spisak reprezentacije...

Viljareal nije imao kud i morao je da plati polovinu kaluzule koju je sam smislio. Espanjolu je to najskuplja prodaja u istoriji kluba. A Viljareal je formirao napadački tandem od 40.000.000 evra za narednu sezonu.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar