Ален Омић најбољи стријелац и МВП финала Суперлиге!

Ален Омић, кошаркаш Црвене звезде, проглашен је за најбољег стрелца и МВП великог финала Суперлиге Србије.  Био је шампион Еврокупа, сада и Суперлиге.

Кошарка 12.06.2018 | 10:30
Ален Омић најбољи стријелац и МВП финала Суперлиге!
Репрезентативац Словенија награду за најбољег поентера примио је од Немање Недовића, односно за најкориснијег играча од Владимира Штимца.

Омић је поптуно заслужено понео епитет МВП у финалу, пошто је у сва три меча био један од најбољих играча Звезде.

Омић је у првом дуелу остварио учинак од 22 поена и пет скокова, у другом 15 поена и седам скокова, док је у трећем, одлучујућем, постигао 20, уз 11 скокова и три асистенције.

Словенац је заиста одиграо на веома високом нивоу и показао је да је вероватно најбољи центар у лиги. Носио је Звезду већи део сезоне откако је обукао црвено-бели дрес, а и у финалу је постигао 20 поена и био веома доминантан у скоку. Забележио је 11 ухваћених лопти.

Он је и најефикаснији играч финала, али и најбољи стрелац. Када је Звезда одлучила да га доведе то јој је био један од већих погодака ове сезоне.

И у овој финалној серији је мучио Оџа и противничке центре офанзивним скоковима, а и сада у последњој утакмици ове сезоне био је одличан када се ломило.

Доласком Миленка Топића на клупу Звезде Омић је добио већу улогу у игри, Матијас Лесор је мало скрајнут, али је Омић добио више места да покаже шта зна.

А зна. И то прилично за наше услове.

Подсећамо, Црвена звезда четврту годину заредом постала је шампион Србије, пошто је у финалу савладала ФМП са 3-0 у серији.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар