Alen Omić najbolji strijelac i MVP finala Superlige!

Alen Omić, košarkaš Crvene zvezde, proglašen je za najboljeg strelca i MVP velikog finala Superlige Srbije.  Bio je šampion Evrokupa, sada i Superlige.

Košarka 12.06.2018 | 10:30
Alen Omić najbolji strijelac i MVP finala Superlige!
Reprezentativac Slovenija nagradu za najboljeg poentera primio je od Nemanje Nedovića, odnosno za najkorisnijeg igrača od Vladimira Štimca.

Omić je poptuno zasluženo poneo epitet MVP u finalu, pošto je u sva tri meča bio jedan od najboljih igrača Zvezde.

Omić je u prvom duelu ostvario učinak od 22 poena i pet skokova, u drugom 15 poena i sedam skokova, dok je u trećem, odlučujućem, postigao 20, uz 11 skokova i tri asistencije.

Slovenac je zaista odigrao na veoma visokom nivou i pokazao je da je verovatno najbolji centar u ligi. Nosio je Zvezdu veći deo sezone otkako je obukao crveno-beli dres, a i u finalu je postigao 20 poena i bio veoma dominantan u skoku. Zabeležio je 11 uhvaćenih lopti.

On je i najefikasniji igrač finala, ali i najbolji strelac. Kada je Zvezda odlučila da ga dovede to joj je bio jedan od većih pogodaka ove sezone.

I u ovoj finalnoj seriji je mučio Odža i protivničke centre ofanzivnim skokovima, a i sada u poslednjoj utakmici ove sezone bio je odličan kada se lomilo.

Dolaskom Milenka Topića na klupu Zvezde Omić je dobio veću ulogu u igri, Matijas Lesor je malo skrajnut, ali je Omić dobio više mesta da pokaže šta zna.

A zna. I to prilično za naše uslove.

Podsećamo, Crvena zvezda četvrtu godinu zaredom postala je šampion Srbije, pošto je u finalu savladala FMP sa 3-0 u seriji.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar