Конкурс поништен четири пута

Разочарани родитељи ученика бањалучке Гимназије упозорили су на неправилности у вези са избором директора ове школе због чега се, како тврде, не рјешавају проблеми у школи. Директорица школе каже да је њен избор подржало министарство просвјете и културе и да нема застоја у функционисању школе. Ресорни министар одговара да ће избор директора ријешити на конкурсу који је поновљен.

Република Српска 11.06.2018 | 20:21
Конкурс поништен четири пута
Конкурс за избор директора Гиманазије у Бањалуци понистава се четири пута заредом. За то вријеме не рјешавају се основни проблеми , кров који прокишњава и гријање. Ово су навели незадовољни родитељи гиманазијалаца, који су се обратили БН телевизији.

Вршилац дужности директора школе Вита Малешевић у изјави БН телевизији признаје да проблема има. Неопходно је, Истиче, санирати стаклени дио крова и ријешити гријање.

‘’Јесте да од октобра, пошто је директор био два мандата па је истекао рок, то ишло тако како је ишло. Ја сам изабрана од стране министарства као в.д. Настава се одвија по плану коректно како се и до сада одвијала, нема нигдје застоја у функционисању школе. Проблем са гријањем није од октобра већ траје пет година’’, рекла је Малешевићева.

Од проблема у школама у Републици Српској не бјежи ни ресорни министар. Дане Малешевић каже да је већини школа у Републици Српској санација једини спас.

’’ Кратко је вријеме од рата да би ми ријешили све проблеме који су се годинама скупљали, таложили. Ја мислим да ће доћи на ред и бањалучка Гимназија и прављење фискултурне сале за ову школу. А кад је у питању директор школе ту су одређене процедуре и ми ћемо завршити надам се на сада овом конкурсу који је опет поновљен’’, изјавио је Малешевић.

И поред бројних проблема бањалучка Гимназија најтраженија је међу средњошколцима. Сваке године упише око 1 400 ученика и не може да прими све заинересоване одликаше. Због свега је постојала иницијатива да Бањалука добије још једну Гиманазију али није било разумијевања надлежних институција.

У катастрофалном стању је и већина осталих средњих школа у Бањалуци на шта је БН телевизија и указивала. Бањалучки средњошколци ће, по свему судећи, и у наредној школској години наставу слушати у дотрајалим учионицама, које у појединим школама прокишњавају и немају гријање.



БН ТВ

Коментари / 28

Оставите коментар
Name

Пуста прича

11.06.2018 18:51

Законом по коме директоре основних и средњих школабира Влада РС направљен је општи хаос, на положаје долазе страначки подобни, а не квалитетни кадрови. Чуј приче, кратко вријеме од рата да се нешто уради, па од рата је прошло скоро 1/4 вијека, колико им треба да покрену ствар са мртве тачке, можда вјечност, и министарства и премијерка су тотално неспособни да било штапозитивно ураде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ттттт

11.06.2018 20:55

Треба мјењати прописе и прописати да директор сколе мозе да буде само доказани менадзер, руководилац, са ВСС и звањем стеценим на дрзавном факултету искљуциво правне или економске струке. Просвјетни радници као директори- менадзери унистисе сколе, као сто и доктори као директори здравствених установа унистисе те установе. Просвјетни радник се сколовао за уционицу и то треба да му буде врхунац, а не да лобира цитав радни вијек да би био директор. Исто вази и за докторе, господо уцили сте сколу да лијеците људе, а не да будете сефови и руководите.

Name

Професорка

11.06.2018 21:37

Браво!

Name

Марија

11.06.2018 18:59

Ово је брука да ресорни министар гура своју презимењакињу на мјесто директора. Наса гимназија је била угледна скола док за в.д. није досла ова Вита која није ни за мјесну заједницу. Хвала вам министре сто фамилију постављате на устрб средњосколског образовања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тим

11.06.2018 21:10

Казе ова директорица "гријање се вуце"...... Па хоце ли она себе преслусати, видјети које небулозе је изговорила за 30 секунди, сто јадна није себи написала, па процитала....али дзабе зена хоце да буде директор и цаооооо

Name

Ре Марија

12.06.2018 05:51

А ста су радили просли директори? Ниста ни они као ни ова в.д.Као сто неце ни сљедеци који се постави на ту позицију ниста урадити за добробит сколе.

Name

Чуј

11.06.2018 19:04

Аааа Малешевићаа. Овдје нема непотизма.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радник сколе

11.06.2018 19:05

Тету Виту је довео у јавност као свог замјеника снсд-ов еx директор Зоран Пејашиновић, сада Зока код тете Вите је ПЕРСОНА НОН ГРАТА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Питање

11.06.2018 19:09

Да ли је презиме в.д. чиста подударност или ...?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Све гори од горег

11.06.2018 19:09

Малесевицу, рат је окончан 1995. О чему ви причате? То је прије 23 године а ви се невјесто правдате као да су прошле 3 године.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милкан

11.06.2018 21:43

Министар је мало попио или има дијагнозу као и његов схеф. Кратко вријеме од 23 године? 113 посто није у праву.

Name

Гимназијалац

11.06.2018 19:26

Срамота,шта наптавише од наше гимназије.Она је некада била чије се име изговарало са поштовањем јер су тамо радили професори интелектуалне громаде и људи са интегритетом и ауторитетом ( Проф. Васић, Проф. Накић, Проф. Салапура,Проф. Селец...) а сада министрова, снсд-ова, разне шуше и полуписмени ликови.Ужас, нема нама напретка!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

РАЈНА

12.06.2018 02:26

Као некадашњи ђак Гимназије слажем се са реченим и додајем, госпођа Кантар , професорица историје госпођа Мутић , професорица енглеског језика . Гимназију руше лоши ђаци, које је ратни муљ избацио на површену, примитивни полуписмени, приучени . Ко овај горе, наставник Општетехничког , комад шперплоче и лук и пила је сад министар просвјете и његове , прњаворске конкубине и " рођакице " ујкине.

Name

Робин Худ

11.06.2018 19:40

Па кад се види овај Министар ништа није чудо...каква су ово времена дошла...да само ове стативе и љигавци буду и министри и директори...јадна нам мајка...

ОДГОВОРИТЕ
Name

АЛЕКСАНДАР

11.06.2018 19:50

"ПОСТАВИТЕ МЛАДОГ ЦОВЈЕКА КОЈИ ЈЕ СВЈЕТА ВИДИО"

ОДГОВОРИТЕ
Name

милорад

11.06.2018 19:51

Чуј в.д директорице, мама мија, никије проблема!!! ко све предаје и реди у гимназији, јада и чемера....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Филозоф

11.06.2018 19:59

Са Витом сам студирао, није била лоша као колегиница, само је дуго студирала, није јој се дало:-(

ОДГОВОРИТЕ
Name

само вас посматрам

11.06.2018 20:08

Прица је мало сира од овога. Вита је била цлан сколског одбора у Основној сколи гдје је њен задатак био да гласа и лобира за избор директора. Директор је требао бити нико други него супруга директора Гимназије. Наравно, то се и десило, а награда је требала доци у томе да након истека мандата Пејасиновица Вита постане директор у Гимназији. У медјувремену он је требао да постане директор Банског двора гдје му је планове помрсио Матовиц. Сад је проблем у томе сто се не зна гдје це се са Пејасиновицем па је цак у игри да се постави за директора Кастела који би се претворио у неки умјетницки павиљон циме би Бански двор изгубио ингеренције у том сегменту. Све ово и јос много тога контролисе, надзире и одредјује Ротари клуб у Бањалуци који је одавно власт изнад власти и вуце све конце у свим сегментима друства.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ј

11.06.2018 21:02

Ма и онај Пејасиновиц ко неки кадар, пустио оно мало косице, као неки умјетник, науцник, интелектуалац.....Ало, господо, дневник у саке и изволите избодити наставу, а не глумити неке умјетницке бањалуцке руководиоце, окупљати се по тим клубовима и лобирати себи фотеље....Како би вас ја за мало времена у ред довео, сваки дан би ми извјестај поднисили ста сте урадили...

Name

ЗИВКА

13.06.2018 16:02

ПЕЈАСИНОВИЋ ЈЕ ГЛАВНИ КРИВАЦ СТО СЕ ГИМНАЗИЈА НАЛАЗИ У МАЋЕХИНСКОМ ПОЛОЖАЈУ.

Name

Аналитицар

11.06.2018 20:15

Ово је политички рат између ДНС-а и Бањалучког СНСД-а, тацније измедју министра др Дана Малешевића и Мр Игора Радојчића. Малесевић, фаворизује Виту Малешевић а Радојчић, фаворизује наставницу (xy) из једне Бањалучке Основне сколе, која нема услове за директора средње школе. Све то резултује више пута обарање конкурса и рад крњег менадзмента, гдје ученици највисе испаштају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мени

11.06.2018 20:59

... је од Снсд-а, гори Днс, љигавији су.

Name

Коментатор

11.06.2018 21:13

Аналитицару, реци која је то наставница или уцитељица XY коју форсира мр Игор?

Name

Аналитицаров друг

12.06.2018 18:19

Знам ја то је Дијана Богдановиц из Ош.Ј.Јовановиц Змај, та ако додје, мозте закљуцати сколу, та није ни за сеоске подруцне а камоли за гимназију.

Name

ГРАДОНАЦЕЛНИК

12.06.2018 21:24

Е сада треба питати градоначелника које то квалитете дотична дошколована наставница српског има и зашто запослени у тој школи једва цекају да она оде?! А Министра питати зашто злоупотребљава положај - знајте да је у току отимачина и тотална деградација Гимназије!

Name

Бањалучанин

12.06.2018 21:10

СНСД тј. градоначелник .подржава госпођу Дијану Богдановић, директорицу О.Ш.,, Ј.Ј.Змај", која је имала приватну фирму и остала дужна пореској управи 93000 КМ. Поред тога, факултет је завршила прије 5 година и нема ни један дан рада у средњој школи. Желе да ,,среде гимназијске професоре".А министар покусава продужити конкурс да би поставио свој кадар. Због свега наведеног избор директора траје 7 мјесеци. Поред квалитетног кадра из реда радника школе СНСД се одлучује за подобне , а не способне. Желе да докрајче и онако рањену најбољу школу у РС и БиХ. За 128 година постојања није био нити један директор изван школе. Срећом, моја дјеца су је завршила прије иживљавања неспособних и сујетних политичара СНСД-а.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗИВКА

13.06.2018 16:03

ПОРЕД ТОЛИКО ЗАПОСЛЕНИХ ИЗ ГИМНАЗИЈЕ ИГОР ХОЦЕ ЗЕНУ СА СТРАНЕ.БИЛА ЈЕ НА ЛИСТИ СНСД-А И НАРАВНО НИЈЕ ПРОСЛА.

Name

Гимназијалка

28.03.2019 21:25

Текстилци који постају учитељи, наставници који преко ноћи постају професори... То се зове освета медиокритета. Када сам ја ишла у ту школу, бројала је пуно више ђака, имала једну зборницу, једног замјеника директора... Сада има пуно мање ђака, али зато има двије зборнице, два замјеника директора, секретара, педагога, психолога, социјалног радника, лаборанта?? О чему се ради? Гомила административаца, дјеце у траговима, све шупље, дува и прокишњава. Настава на нултом нивоу. Још једном-ОСВЕТА МЕДИОКРИТЕТА!

ОДГОВОРИТЕ