Konkurs poništen četiri puta

Razočarani roditelji učenika banjalučke Gimnazije upozorili su na nepravilnosti u vezi sa izborom direktora ove škole zbog čega se, kako tvrde, ne rješavaju problemi u školi. Direktorica škole kaže da je njen izbor podržalo ministarstvo prosvjete i kulture i da nema zastoja u funkcionisanju škole. Resorni ministar odgovara da će izbor direktora riješiti na konkursu koji je ponovljen.

Republika Srpska 11.06.2018 | 20:21
Konkurs poništen četiri puta
Konkurs za izbor direktora Gimanazije u Banjaluci ponistava se četiri puta zaredom. Za to vrijeme ne rješavaju se osnovni problemi , krov koji prokišnjava i grijanje. Ovo su naveli nezadovoljni roditelji gimanazijalaca, koji su se obratili BN televiziji.

Vršilac dužnosti direktora škole Vita Malešević u izjavi BN televiziji priznaje da problema ima. Neophodno je, Ističe, sanirati stakleni dio krova i riješiti grijanje.

‘’Jeste da od oktobra, pošto je direktor bio dva mandata pa je istekao rok, to išlo tako kako je išlo. Ja sam izabrana od strane ministarstva kao v.d. Nastava se odvija po planu korektno kako se i do sada odvijala, nema nigdje zastoja u funkcionisanju škole. Problem sa grijanjem nije od oktobra već traje pet godina’’, rekla je Maleševićeva.

Od problema u školama u Republici Srpskoj ne bježi ni resorni ministar. Dane Malešević kaže da je većini škola u Republici Srpskoj sanacija jedini spas.

’’ Kratko je vrijeme od rata da bi mi riješili sve probleme koji su se godinama skupljali, taložili. Ja mislim da će doći na red i banjalučka Gimnazija i pravljenje fiskulturne sale za ovu školu. A kad je u pitanju direktor škole tu su određene procedure i mi ćemo završiti nadam se na sada ovom konkursu koji je opet ponovljen’’, izjavio je Malešević.

I pored brojnih problema banjalučka Gimnazija najtraženija je među srednjoškolcima. Svake godine upiše oko 1 400 učenika i ne može da primi sve zaineresovane odlikaše. Zbog svega je postojala inicijativa da Banjaluka dobije još jednu Gimanaziju ali nije bilo razumijevanja nadležnih institucija.

U katastrofalnom stanju je i većina ostalih srednjih škola u Banjaluci na šta je BN televizija i ukazivala. Banjalučki srednjoškolci će, po svemu sudeći, i u narednoj školskoj godini nastavu slušati u dotrajalim učionicama, koje u pojedinim školama prokišnjavaju i nemaju grijanje.



BN TV

Komentari / 28

Ostavite komentar
Name

Pusta priča

11.06.2018 18:51

Zakonom po kome direktore osnovnih i srednjih školabira Vlada RS napravljen je opšti haos, na položaje dolaze stranački podobni, a ne kvalitetni kadrovi. Čuj priče, kratko vrijeme od rata da se nešto uradi, pa od rata je prošlo skoro 1/4 vijeka, koliko im treba da pokrenu stvar sa mrtve tačke, možda vječnost, i ministarstva i premijerka su totalno nesposobni da bilo štapozitivno urade.

ODGOVORITE
Name

Ttttt

11.06.2018 20:55

Treba mjenjati propise i propisati da direktor skole moze da bude samo dokazani menadzer, rukovodilac, sa VSS i zvanjem stecenim na drzavnom fakultetu iskljucivo pravne ili ekonomske struke. Prosvjetni radnici kao direktori- menadzeri unistise skole, kao sto i doktori kao direktori zdravstvenih ustanova unistise te ustanove. Prosvjetni radnik se skolovao za ucionicu i to treba da mu bude vrhunac, a ne da lobira citav radni vijek da bi bio direktor. Isto vazi i za doktore, gospodo ucili ste skolu da lijecite ljude, a ne da budete sefovi i rukovodite.

Name

Profesorka

11.06.2018 21:37

Bravo!

Name

Marija

11.06.2018 18:59

Ovo je bruka da resorni ministar gura svoju prezimenjakinju na mjesto direktora. Nasa gimnazija je bila ugledna skola dok za v.d. nije dosla ova Vita koja nije ni za mjesnu zajednicu. Hvala vam ministre sto familiju postavljate na ustrb srednjoskolskog obrazovanja.

ODGOVORITE
Name

Tim

11.06.2018 21:10

Kaze ova direktorica "grijanje se vuce"...... Pa hoce li ona sebe preslusati, vidjeti koje nebuloze je izgovorila za 30 sekundi, sto jadna nije sebi napisala, pa procitala....ali dzabe zena hoce da bude direktor i caooooo

Name

Re Marija

12.06.2018 05:51

A sta su radili prosli direktori? Nista ni oni kao ni ova v.d.Kao sto nece ni sljedeci koji se postavi na tu poziciju nista uraditi za dobrobit skole.

Name

Čuj

11.06.2018 19:04

Aaaa Maleševićaa. Ovdje nema nepotizma.

ODGOVORITE
Name

Radnik skole

11.06.2018 19:05

Tetu Vitu je doveo u javnost kao svog zamjenika snsd-ov ex direktor Zoran Pejašinović, sada Zoka kod tete Vite je PERSONA NON GRATA.

ODGOVORITE
Name

Pitanje

11.06.2018 19:09

Da li je prezime v.d. čista podudarnost ili ...?

ODGOVORITE
Name

Sve gori od goreg

11.06.2018 19:09

Malesevicu, rat je okončan 1995. O čemu vi pričate? To je prije 23 godine a vi se nevjesto pravdate kao da su prošle 3 godine.

ODGOVORITE
Name

Milkan

11.06.2018 21:43

Ministar je malo popio ili ima dijagnozu kao i njegov shef. Kratko vrijeme od 23 godine? 113 posto nije u pravu.

Name

Gimnazijalac

11.06.2018 19:26

Sramota,šta naptaviše od naše gimnazije.Ona je nekada bila čije se ime izgovaralo sa poštovanjem jer su tamo radili profesori intelektualne gromade i ljudi sa integritetom i autoritetom ( Prof. Vasić, Prof. Nakić, Prof. Salapura,Prof. Selec...) a sada ministrova, snsd-ova, razne šuše i polupismeni likovi.Užas, nema nama napretka!!!!

ODGOVORITE
Name

RAJNA

12.06.2018 02:26

Kao nekadašnji đak Gimnazije slažem se sa rečenim i dodajem, gospođa Kantar , profesorica istorije gospođa Mutić , profesorica engleskog jezika . Gimnaziju ruše loši đaci, koje je ratni mulj izbacio na površenu, primitivni polupismeni, priučeni . Ko ovaj gore, nastavnik Opštetehničkog , komad šperploče i luk i pila je sad ministar prosvjete i njegove , prnjavorske konkubine i " rođakice " ujkine.

Name

Robin Hud

11.06.2018 19:40

Pa kad se vidi ovaj Ministar ništa nije čudo...kakva su ovo vremena došla...da samo ove stative i ljigavci budu i ministri i direktori...jadna nam majka...

ODGOVORITE
Name

ALEKSANDAR

11.06.2018 19:50

"POSTAVITE MLADOG COVJEKA KOJI JE SVJETA VIDIO"

ODGOVORITE
Name

milorad

11.06.2018 19:51

Čuj v.d direktorice, mama mija, nikije problema!!! ko sve predaje i redi u gimnaziji, jada i čemera....

ODGOVORITE
Name

Filozof

11.06.2018 19:59

Sa Vitom sam studirao, nije bila loša kao koleginica, samo je dugo studirala, nije joj se dalo:-(

ODGOVORITE
Name

samo vas posmatram

11.06.2018 20:08

Prica je malo sira od ovoga. Vita je bila clan skolskog odbora u Osnovnoj skoli gdje je njen zadatak bio da glasa i lobira za izbor direktora. Direktor je trebao biti niko drugi nego supruga direktora Gimnazije. Naravno, to se i desilo, a nagrada je trebala doci u tome da nakon isteka mandata Pejasinovica Vita postane direktor u Gimnaziji. U medjuvremenu on je trebao da postane direktor Banskog dvora gdje mu je planove pomrsio Matovic. Sad je problem u tome sto se ne zna gdje ce se sa Pejasinovicem pa je cak u igri da se postavi za direktora Kastela koji bi se pretvorio u neki umjetnicki paviljon cime bi Banski dvor izgubio ingerencije u tom segmentu. Sve ovo i jos mnogo toga kontrolise, nadzire i odredjuje Rotari klub u Banjaluci koji je odavno vlast iznad vlasti i vuce sve konce u svim segmentima drustva.

ODGOVORITE
Name

J

11.06.2018 21:02

Ma i onaj Pejasinovic ko neki kadar, pustio ono malo kosice, kao neki umjetnik, naucnik, intelektualac.....Alo, gospodo, dnevnik u sake i izvolite izboditi nastavu, a ne glumiti neke umjetnicke banjalucke rukovodioce, okupljati se po tim klubovima i lobirati sebi fotelje....Kako bi vas ja za malo vremena u red doveo, svaki dan bi mi izvjestaj podnisili sta ste uradili...

Name

ZIVKA

13.06.2018 16:02

PEJASINOVIĆ JE GLAVNI KRIVAC STO SE GIMNAZIJA NALAZI U MAĆEHINSKOM POLOŽAJU.

Name

Analiticar

11.06.2018 20:15

Ovo je politički rat između DNS-a i Banjalučkog SNSD-a, tacnije izmedju ministra dr Dana Maleševića i Mr Igora Radojčića. Malesević, favorizuje Vitu Malešević a Radojčić, favorizuje nastavnicu (xy) iz jedne Banjalučke Osnovne skole, koja nema uslove za direktora srednje škole. Sve to rezultuje više puta obaranje konkursa i rad krnjeg menadzmenta, gdje učenici najvise ispaštaju.

ODGOVORITE
Name

Meni

11.06.2018 20:59

... je od Snsd-a, gori Dns, ljigaviji su.

Name

Komentator

11.06.2018 21:13

Analiticaru, reci koja je to nastavnica ili uciteljica XY koju forsira mr Igor?

Name

Analiticarov drug

12.06.2018 18:19

Znam ja to je Dijana Bogdanovic iz Oš.J.Jovanovic Zmaj, ta ako dodje, mozte zakljucati skolu, ta nije ni za seoske podrucne a kamoli za gimnaziju.

Name

GRADONACELNIK

12.06.2018 21:24

E sada treba pitati gradonačelnika koje to kvalitete dotična doškolovana nastavnica srpskog ima i zašto zaposleni u toj školi jedva cekaju da ona ode?! A Ministra pitati zašto zloupotrebljava položaj - znajte da je u toku otimačina i totalna degradacija Gimnazije!

Name

Banjalučanin

12.06.2018 21:10

SNSD tj. gradonačelnik .podržava gospođu Dijanu Bogdanović, direktoricu O.Š.,, J.J.Zmaj", koja je imala privatnu firmu i ostala dužna poreskoj upravi 93000 KM. Pored toga, fakultet je završila prije 5 godina i nema ni jedan dan rada u srednjoj školi. Žele da ,,srede gimnazijske profesore".A ministar pokusava produžiti konkurs da bi postavio svoj kadar. Zbog svega navedenog izbor direktora traje 7 mjeseci. Pored kvalitetnog kadra iz reda radnika škole SNSD se odlučuje za podobne , a ne sposobne. Žele da dokrajče i onako ranjenu najbolju školu u RS i BiH. Za 128 godina postojanja nije bio niti jedan direktor izvan škole. Srećom, moja djeca su je završila prije iživljavanja nesposobnih i sujetnih političara SNSD-a.

ODGOVORITE
Name

ZIVKA

13.06.2018 16:03

PORED TOLIKO ZAPOSLENIH IZ GIMNAZIJE IGOR HOCE ZENU SA STRANE.BILA JE NA LISTI SNSD-A I NARAVNO NIJE PROSLA.

Name

Gimnazijalka

28.03.2019 21:25

Tekstilci koji postaju učitelji, nastavnici koji preko noći postaju profesori... To se zove osveta mediokriteta. Kada sam ja išla u tu školu, brojala je puno više đaka, imala jednu zbornicu, jednog zamjenika direktora... Sada ima puno manje đaka, ali zato ima dvije zbornice, dva zamjenika direktora, sekretara, pedagoga, psihologa, socijalnog radnika, laboranta?? O čemu se radi? Gomila administrativaca, djece u tragovima, sve šuplje, duva i prokišnjava. Nastava na nultom nivou. Još jednom-OSVETA MEDIOKRITETA!

ODGOVORITE