Фетел: ''Савршено'' је добра ријеч да опише трку!

Возач Ферарија Себастијан Фетел каже да је поносан на победу у трци Формуле 1 за ВН Канаде, јер је прекинуо низ од 14 године без тријумфа за Ферари у тој трци.

Остали спортови 11.06.2018 | 12:15
Фетел: ''Савршено'' је добра ријеч да опише трку!
Фетел је победио испред Валтерија Ботаса и Макса Ферстапена, а у првих пет су били још и Данијел Рикардо на четвртом и Луис Хамилтон на петом месту.

"'Савршено' је вероватно добра реч да опише трку. Ово је невероватно. Већ сам рекао колико ово место значи за Ферари, а имати овакву трку је невероватно. Ово је моја 50. победа, али прекинут је Фераријев низ без победа и видео сам колико су људи око мене супер срећни", рекао је Фетел. 

Он је без проблема победио у Монтреалу, водио је од почетка до краја, а то је била прва победа Ферарија у Монтреалу после 14 година. 

"Стаза 'Жил Вилнев' и победа Ферарија и моја победа ме чине поносним, почаствован сам. На овај дан се сећамо великог Жила Вилнева", навео је четвороструки светски првак. 

Он је сада преузео вођство у генералном пласману и има бод више од Луиса Хамилтона из Мерцедеса, који је заузео пето место. 

"Има много до краја првенства, уопште се не замарам тиме. Али, ово је добра ствар",додао је Фетел. 

Друго место заузео је Валтери Ботас из Мерцедеса. 

"Од првог круга се чинило да су они бржи и могли су да контролишу трку. Ми смо се заиста трудили, али на крају смо имали проблем, нестајало нам је горива због чега се Макс примакао. Мислим да је ово био наш максимум у данашњој трци. У суботу (у квалификацијама) се радило о хиљадитим деловима секунде, можда би са пол позиције нешто било другачије, али са другог стартног места смо извукли максимум", навео је Ботас. 

Возач Ред Була Макс Верстапен, који је заузео треће место, рекао је да је трка била добра. 

"Морали смо раније да идемо у бокс пошто су нам се хипер меке гуме прилично уништиле. Али, имали смо прилично добру брзину на супер меким гумама и смањивали смо заостатак. У последњих неколико кругова смо били конкурентни", рекао је он.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар