Fetel: ''Savršeno'' je dobra riječ da opiše trku!

Vozač Ferarija Sebastijan Fetel kaže da je ponosan na pobedu u trci Formule 1 za VN Kanade, jer je prekinuo niz od 14 godine bez trijumfa za Ferari u toj trci.

Ostali sportovi 11.06.2018 | 12:15
Fetel: ''Savršeno'' je dobra riječ da opiše trku!
Fetel je pobedio ispred Valterija Botasa i Maksa Ferstapena, a u prvih pet su bili još i Danijel Rikardo na četvrtom i Luis Hamilton na petom mestu.

"'Savršeno' je verovatno dobra reč da opiše trku. Ovo je neverovatno. Već sam rekao koliko ovo mesto znači za Ferari, a imati ovakvu trku je neverovatno. Ovo je moja 50. pobeda, ali prekinut je Ferarijev niz bez pobeda i video sam koliko su ljudi oko mene super srećni", rekao je Fetel. 

On je bez problema pobedio u Montrealu, vodio je od početka do kraja, a to je bila prva pobeda Ferarija u Montrealu posle 14 godina. 

"Staza 'Žil Vilnev' i pobeda Ferarija i moja pobeda me čine ponosnim, počastvovan sam. Na ovaj dan se sećamo velikog Žila Vilneva", naveo je četvorostruki svetski prvak. 

On je sada preuzeo vođstvo u generalnom plasmanu i ima bod više od Luisa Hamiltona iz Mercedesa, koji je zauzeo peto mesto. 

"Ima mnogo do kraja prvenstva, uopšte se ne zamaram time. Ali, ovo je dobra stvar",dodao je Fetel. 

Drugo mesto zauzeo je Valteri Botas iz Mercedesa. 

"Od prvog kruga se činilo da su oni brži i mogli su da kontrolišu trku. Mi smo se zaista trudili, ali na kraju smo imali problem, nestajalo nam je goriva zbog čega se Maks primakao. Mislim da je ovo bio naš maksimum u današnjoj trci. U subotu (u kvalifikacijama) se radilo o hiljaditim delovima sekunde, možda bi sa pol pozicije nešto bilo drugačije, ali sa drugog startnog mesta smo izvukli maksimum", naveo je Botas. 

Vozač Red Bula Maks Verstapen, koji je zauzeo treće mesto, rekao je da je trka bila dobra. 

"Morali smo ranije da idemo u boks pošto su nam se hiper meke gume prilično uništile. Ali, imali smo prilično dobru brzinu na super mekim gumama i smanjivali smo zaostatak. U poslednjih nekoliko krugova smo bili konkurentni", rekao je on.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar