ЛН: Српкиње хоће са три побједе на завршни турнир

Женска одбојкашка репрезентација Србије допутовала је у Аргентину, где ће од 12. до 14. јуна играти утакмице петог викенда Лиге нација.

Остали спортови 11.06.2018 | 11:45
ЛН: Српкиње хоће са три побједе на завршни турнир
"Треба нам још једна победа и надам се да ћемо успети у томе и пласирати се на завршни турнир. Придружило нам се много младих девојака и драго ми је што ће добити прилику и показати шта знају. Предстојеће утакмице ће бити велики изазов, а ми старије ћемо бити ту за шта им год буде било потребно", рекла је капитен Милена Рашић по доласку у Санта Фе.

Прва утакмица играће се у уторак од 22:40 против САД, а потом следе дуели са Аргентином и Јужном Корејом. Ана Бјелица је казала да је пут из Холандије, са претходног викенда Лиге нација, до Аргентине био тежак.

"Треба мало времена за привикавање на временску разлику. Ипак, имамо три противника и рачунамо две сигурне победе, а против Америке ћемо дати све од себе с обзиром на то да нисмо у пуном саставу. Добро ће доћи да наступе оне које до сада нису играле", казала је Ана Бјелица.

Теодора Пушић је рекла да измењен састав не мења циљеве српског тима.

"Циљ нам је, наравно, да остваримо све три победе, ако буде било могуће. Циљеве и жеље да победимо све не мења то што смо у измењеном саставу", рекла је Пушић.

Српске одбојкашице после четири викенда и 12 утакмица имају девет победа уз три пораза, и на добром су путу да се пласирају на завршни турнир првог издања Лиге нација, који ће се одржати у кинеском граду Нанђинг.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар