ДЛ: Шпановићева четврта на митингу у Стокхолму!

Најбоља српска атлетичарка Ивана Шпановић освојила је четврто место на митингу "Дијамантске лиге" у Стокхолму у скоку у даљ.  

Остали спортови 10.06.2018 | 20:25
ДЛ: Шпановићева четврта на митингу у Стокхолму!
Ивана четврта у Стокхолму: "Коректан наступ"... У наредном периоду увежбаваће залет и подизаће форму.

Шпановићева, која је двострука узастопна победница, најбољи резултат је остварила у трећој серији (6,81), након што је у првој скочила 6,57 метара, а у другој преступила.

Прво место освојила је Британка Лорејн Уџен (6,85), испред Немице Малаике Михамбо, са истим скоком, али и два преступа, и трећепласиране Канадјанке Кристабел Нетеј (6,83).

Српска и европска шампионка ове сезоне наступиће и на митинзима у Лозани и Бирмингему, док ће прескочити Лондон због припрема за првенство Европе.

Иако није освојила одличје, Ивана Шпановић задовољна ће се вратити из Шведске.

Најбоља српска атлетичарка заузела је у недељу четврто место у скоку у даљ на митингу Дијамантске лиге у Стокхолму, резултатом од шест метара и 81 центиметар.

Прво место заузела је Британка Лорен Уген са 6,85 метара, друга истим резултатом била је Малајка Михамбо из Немачке, а треће место заузела је Канађанка Кристабел Нетеј са 6,83 метара. Олимпијска шампионка Тиана Бартолета била је последња, резултатом 6,32.

"Данас је Ивана скакала из пуног залета, тако да је за почетак сезоне резултат 6,81 сасвим коректан. Сама серија скокова била је нешто слабија, јер су скоро сви скокови били са одразом без даске. У наредном периоду очекује нас увежбавање залета и подизање форме. Иванино следеће такмичење биће 27. јуна када ће први пут бранити боје Србије на Медитеранским Играма", рекао је тренер Горан Обрадовић, саопштено је из тима српске атлетичарке.

Ивана до сада није освојила медаљу на Медитеранским играма, које ће ове године бити одржане од 22. јуна до 1. јула у шпанском граду Тарагона.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар