DL: Španovićeva četvrta na mitingu u Stokholmu!

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović osvojila je četvrto mesto na mitingu "Dijamantske lige" u Stokholmu u skoku u dalj.  

Ostali sportovi 10.06.2018 | 20:25
DL: Španovićeva četvrta na mitingu u Stokholmu!
Ivana četvrta u Stokholmu: "Korektan nastup"... U narednom periodu uvežbavaće zalet i podizaće formu.

Španovićeva, koja je dvostruka uzastopna pobednica, najbolji rezultat je ostvarila u trećoj seriji (6,81), nakon što je u prvoj skočila 6,57 metara, a u drugoj prestupila.

Prvo mesto osvojila je Britanka Lorejn Udžen (6,85), ispred Nemice Malaike Mihambo, sa istim skokom, ali i dva prestupa, i trećeplasirane Kanadjanke Kristabel Netej (6,83).

Srpska i evropska šampionka ove sezone nastupiće i na mitinzima u Lozani i Birmingemu, dok će preskočiti London zbog priprema za prvenstvo Evrope.

Iako nije osvojila odličje, Ivana Španović zadovoljna će se vratiti iz Švedske.

Najbolja srpska atletičarka zauzela je u nedelju četvrto mesto u skoku u dalj na mitingu Dijamantske lige u Stokholmu, rezultatom od šest metara i 81 centimetar.

Prvo mesto zauzela je Britanka Loren Ugen sa 6,85 metara, druga istim rezultatom bila je Malajka Mihambo iz Nemačke, a treće mesto zauzela je Kanađanka Kristabel Netej sa 6,83 metara. Olimpijska šampionka Tiana Bartoleta bila je poslednja, rezultatom 6,32.

"Danas je Ivana skakala iz punog zaleta, tako da je za početak sezone rezultat 6,81 sasvim korektan. Sama serija skokova bila je nešto slabija, jer su skoro svi skokovi bili sa odrazom bez daske. U narednom periodu očekuje nas uvežbavanje zaleta i podizanje forme. Ivanino sledeće takmičenje biće 27. juna kada će prvi put braniti boje Srbije na Mediteranskim Igrama", rekao je trener Goran Obradović, saopšteno je iz tima srpske atletičarke.

Ivana do sada nije osvojila medalju na Mediteranskim igrama, koje će ove godine biti održane od 22. juna do 1. jula u španskom gradu Taragona.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar