Србији сребро и бронза на ЕП-у, на Ади!

Српски кајакаши освојили су две медаље на Европском првенству на Ади Циганлији – сребрну и бронзану.  Драгосављевић: Мало фалило за злато, али не могу да жалим! Српски кајакаш Марко Драгосављевић рекао је да му је мало фалило да освоји злато на Европском првенству у Београду.

Остали спортови 10.06.2018 | 16:00
Србији сребро и бронза на ЕП-у, на Ади!
Српски кајакаш Марко Драгосављевић освојио је бронзану медаљу у дисциплини К1-200 на Савском језеру, да би нешто касније до одличја дошли Небојша Грујић и Марко Новаковић.

Њих двојица су освојили сребро у дисциплини К-2 200.

То значи да Србија сада има три медаље на такмичењу, након што су јуче Марко Томићевић и Миленко Зорић освојили злато у дисциплини К2-100, уз нови светски рекорд. 

Драгосављевић: Мало фалило за злато, али не могу да жалим! Српски кајакаш Марко Драгосављевић рекао је да му је мало фалило да освоји злато на Европском првенству у Београду.

Драгосављевић је освојио је бронзану медаљу у дисциплини К1-200 на Савском језеру.

Драгосављевић је био трећи, иза Карлоса Гароте из Шпаније и Литванца Артураса Срја.

"Презадовољан сам како сам извеслао трку, била је изузетна конкуренција. Можда сам могао боље да се избацим у финишу што би вероватно донело злато. Али, не могу да жалим. На добром сам путу. Циљ ми је Светско првенство у Португалу у августу", рекао је Драгосављевић по изласку из чамца. 

Небојша Грујић и Марко Новаковић освојили су сребрну медаљу у дисциплини К2 на 200 метара, па Србија сада има три медаље.

Милица Старовић је била четврта у једноседу на 500 метара, Николина Мијушковић у једноклеку на 200 пета, Симо Болтић и Страхиња Стефановић су у двоседу на 500 били седми, а Биљана Релић девета на 200. 

Министар омладине и спорта Вања Удовичић честитао је српским кајакашима успехе на континенталном првенству.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар