Srbiji srebro i bronza na EP-u, na Adi!

Srpski kajakaši osvojili su dve medalje na Evropskom prvenstvu na Adi Ciganliji – srebrnu i bronzanu.  Dragosavljević: Malo falilo za zlato, ali ne mogu da žalim! Srpski kajakaš Marko Dragosavljević rekao je da mu je malo falilo da osvoji zlato na Evropskom prvenstvu u Beogradu.

Ostali sportovi 10.06.2018 | 16:00
Srbiji srebro i bronza na EP-u, na Adi!
Srpski kajakaš Marko Dragosavljević osvojio je bronzanu medalju u disciplini K1-200 na Savskom jezeru, da bi nešto kasnije do odličja došli Nebojša Grujić i Marko Novaković.

Njih dvojica su osvojili srebro u disciplini K-2 200.

To znači da Srbija sada ima tri medalje na takmičenju, nakon što su juče Marko Tomićević i Milenko Zorić osvojili zlato u disciplini K2-100, uz novi svetski rekord. 

Dragosavljević: Malo falilo za zlato, ali ne mogu da žalim! Srpski kajakaš Marko Dragosavljević rekao je da mu je malo falilo da osvoji zlato na Evropskom prvenstvu u Beogradu.

Dragosavljević je osvojio je bronzanu medalju u disciplini K1-200 na Savskom jezeru.

Dragosavljević je bio treći, iza Karlosa Garote iz Španije i Litvanca Arturasa Srja.

"Prezadovoljan sam kako sam izveslao trku, bila je izuzetna konkurencija. Možda sam mogao bolje da se izbacim u finišu što bi verovatno donelo zlato. Ali, ne mogu da žalim. Na dobrom sam putu. Cilj mi je Svetsko prvenstvo u Portugalu u avgustu", rekao je Dragosavljević po izlasku iz čamca. 

Nebojša Grujić i Marko Novaković osvojili su srebrnu medalju u disciplini K2 na 200 metara, pa Srbija sada ima tri medalje.

Milica Starović je bila četvrta u jednosedu na 500 metara, Nikolina Mijušković u jednokleku na 200 peta, Simo Boltić i Strahinja Stefanović su u dvosedu na 500 bili sedmi, a Biljana Relić deveta na 200. 

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić čestitao je srpskim kajakašima uspehe na kontinentalnom prvenstvu.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar