Трамп и Ким на острву смрти

Амерички предсједник Доналд Трамп стигао је у Сингапур гдје ће 12. јуна са сјевернокорејским лидером Ки Јонг-уном разговарати о денуклеаризацији корејског полуострва. Лидери САД-а и Сјеверне Кореје састаће се на острву Сентоса који има мрачну прошлост.

Свијет 10.06.2018 | 13:27
Трамп и Ким на острву смрти
Сентоса је врхунска туристичка локација која има предивне плаже, коцкарнице и најбоље голф терене у Азији, пише Гуардиан. Иако Сентоса значи "мир и спокој", некада је служио као јапански логор за британске и аустралијске затворенике након њихове предаје Јапану 1942. године.

Осим тога, ово острво је било мјесто погубљења великог броја Кинеза који су живјели у Сингапуру, укључујући и цивиле, који су били осумњичени да су учествовали у активностима против Јапана. Убиства су углавном изведена на плажи која је сада голф игралиште с 18 рупа.

До 1972. године острво Сентоса је било познато као "Пулау Белаканг Мат" што у буквалном преводу значи "острво смрти с леђа" Преименован је након што је влада одлучила ово острво претворити у одмаралиште.

Гуардиан пише да је ово острво, без обзира на мрачну прошлост, идеално мјесто сусрета Доналда Трумпа и Ким Јонг-уна, јер се налази само пола километра од јужне обале главног острва Сингапура, нуди приватност и осамљеност, а лако га је и осигурати.

Портпарол Бијеле куће Сарах Сандерс у уторак је саопштила да ће овај историјски састанак бити одржан у хотелу Цапелла на сингапурском острву Сентоса. Раније тог дана Трумп је на Тwиттеру написао како би тај састанак могао бити почетак новог, великог пријатељства.

(Клиx) 

Коментари / 0

Оставите коментар