Најава - финале РГ-а: Ако неко може, онда је то Тим!

Надал јури 11. Ролан Гарос, Аустријанцу је ово прво Гренд слем финале.

Тенис 10.06.2018 | 14:00
Најава - финале РГ-а: Ако неко може, онда је то Тим!
Очито се Рафаел Надал претплатио на Ролан Гарос! У бици за 11. трофеј на париској шљаци, Шпанац ће укрстити рекет са јединим тенисером који га је у последње две године добијао на омиљеној подлози - Домиником Тимом (15.00, ТВ Еуроспорт 1). Бројни стручњаци тврде да је Тим најбољи могући противник Надалу, јер је открио рецепт за његову нестварну игру на шљаци, мада ће тешко успети да се избори са притиском, будући да му је ово прво Гренд слем финале у каријери.

Рафа је у полуфиналу почистио Дел Потра, иако је аргенински див на старту меча (као и током целог турнира) деловао зрело да се супротстави неприкосновеном Бику са Мајорке. Пропустио је три прилике за брејк у трећем гему првог сета, затим још три при резултату 4:4, што код Рафе ретко пролази некажњено. У наставку је све било подређено браниоцу трона, који је преостала два сета добио резултатима 6:1 и 6:2. Уочи поменутог сусрета са Делпом, Надал је редом рушио Болелија, Пељу, Гаскеа, те Мартерера, да би му у четвртфиналу Шварцман узео уводни сет (6:4) и озбиљно га наљутио. Јасно је на који је начин су завршена преостала три (6:3, 6:2, 6:2).

С обзиром да је и Доминик Тим релативно лако изашаоп на крај са сензацијом овогодишњег Ролан Гароса, Италијаном Марком Чекинатом у полуфиналу, на Филип Шатријеу ћемо гледати окршај потпуно одморних играча. До борбе за титулу, млади Аустријанац је савладао Ивашку, Циципаса, Беретинија, Нишикорија и на опште изненађење једног од главних кандидата за пехар Александра Зверева без изгубљеног сета.

"Сигурно би требало да радим ствари које сам радио у Мадриду", присетио се Тим недавног финала у шпанској престоници, где је изненадио Надала (7:5, 6:3).

"Знам да је то овде доста теже. Више воли Ролан Гарос него Мадрид, сигуран сам у то".

Занимљиво, Надал и Тим су се до сада састајали само на шљаци. Шест пута је славио Шпанац, а три пута Аустријанац. Ако неко у овом моменту може да осујети Рафину доминацију или га бар намучи, то је онда Доминик Тим. 

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар