Najava - finale RG-a: Ako neko može, onda je to Tim!

Nadal juri 11. Rolan Garos, Austrijancu je ovo prvo Grend slem finale.

Tenis 10.06.2018 | 14:00
Najava - finale RG-a: Ako neko može, onda je to Tim!
Očito se Rafael Nadal pretplatio na Rolan Garos! U bici za 11. trofej na pariskoj šljaci, Španac će ukrstiti reket sa jedinim teniserom koji ga je u poslednje dve godine dobijao na omiljenoj podlozi - Dominikom Timom (15.00, TV Eurosport 1). Brojni stručnjaci tvrde da je Tim najbolji mogući protivnik Nadalu, jer je otkrio recept za njegovu nestvarnu igru na šljaci, mada će teško uspeti da se izbori sa pritiskom, budući da mu je ovo prvo Grend slem finale u karijeri.

Rafa je u polufinalu počistio Del Potra, iako je argeninski div na startu meča (kao i tokom celog turnira) delovao zrelo da se suprotstavi neprikosnovenom Biku sa Majorke. Propustio je tri prilike za brejk u trećem gemu prvog seta, zatim još tri pri rezultatu 4:4, što kod Rafe retko prolazi nekažnjeno. U nastavku je sve bilo podređeno braniocu trona, koji je preostala dva seta dobio rezultatima 6:1 i 6:2. Uoči pomenutog susreta sa Delpom, Nadal je redom rušio Bolelija, Pelju, Gaskea, te Marterera, da bi mu u četvrtfinalu Švarcman uzeo uvodni set (6:4) i ozbiljno ga naljutio. Jasno je na koji je način su završena preostala tri (6:3, 6:2, 6:2).

S obzirom da je i Dominik Tim relativno lako izašaop na kraj sa senzacijom ovogodišnjeg Rolan Garosa, Italijanom Markom Čekinatom u polufinalu, na Filip Šatrijeu ćemo gledati okršaj potpuno odmornih igrača. Do borbe za titulu, mladi Austrijanac je savladao Ivašku, Cicipasa, Beretinija, Nišikorija i na opšte iznenađenje jednog od glavnih kandidata za pehar Aleksandra Zvereva bez izgubljenog seta.

"Sigurno bi trebalo da radim stvari koje sam radio u Madridu", prisetio se Tim nedavnog finala u španskoj prestonici, gde je iznenadio Nadala (7:5, 6:3).

"Znam da je to ovde dosta teže. Više voli Rolan Garos nego Madrid, siguran sam u to".

Zanimljivo, Nadal i Tim su se do sada sastajali samo na šljaci. Šest puta je slavio Španac, a tri puta Austrijanac. Ako neko u ovom momentu može da osujeti Rafinu dominaciju ili ga bar namuči, to je onda Dominik Tim. 

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar