САД у дијалогу о Космету?

Амбасадор САД Кајл Скот је изјавио да ће од "других партнера" који учествују у дијалогу Београда и Приштине зависити да ли ће се и САД укључити у тај процес, као и да би ЕУ требало да настави да води тај дијалог.

Србија 09.06.2018 | 16:43
САД у дијалогу о Космету?
На питање новинара да ли ће се САД укључити у дијалог о КиМ и да ли је то у плану, Скот је рекао – "то пре свега зависи од других партнера, али дијалог треба да буде договор између Србије и Косова, између Београда и Приштине".

"ЕУ води овај дијалог и ми смо задовољни са тим и мислим да би тако требало и да остане", навео је Скот, који је учествовао у волонтерској акцији "Наш Београд".

На питање од којих партнера то зависи, рекао је да цела међународна заједница има улогу у томе.

"Ми хоћемо да подржавамо мир и стабилност у региону и то би значило ЕУ, али на крају и цела међународна заједница и УН", навео је Скот.

На питање на који би начин Америка могла да се укључи, он је поновио да то зависи од партнера и да неће ићи у детаље.

На питање како тумачи изјаву председника Србије Александра Вучића да би Приштина могла да преузме север КиМ и да је то подржано од стране "знамо кога" и да ли он зна од кога, Скот је казао – "мислим да је важније да се фокусирам на дан волонтеризма за Београд, хвала".

Огласио се и шеф Делегације ЕУ у Србији Сем Фабрици који је рекао да се дијалог између Београда и Приштине и даље одвија уз посредовање ЕУ, као и да нема захтева за промену форме тог процеса.

(Тањуг)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Тузно

09.06.2018 15:00

Скоте Незнам дали ти сам вјерујес у оно сто прицас.Ако вјерујес посјети неку здравствену установу а ако невјерујес немој да нас лазес све ове године. Мало се удостоји неби ти то било на одмет.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Леми

10.06.2018 17:44

Која јајара овај скот име му све каже скот

Name

Виталиј Ц.

09.06.2018 15:05

А око цега би они разговарали и кога је из Аметике брига ста разговарају???

ОДГОВОРИТЕ
Name

брецало

09.06.2018 16:06

Ста се ви мјесате амери ста хоцете да помазете сепаратистима хардинају и осалој крвницкој групи ви амери сте само за лансирање на мјесец без повратка

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драги

09.06.2018 16:47

Косово и Метохија није изгубљено док га се не одрекнемо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мицо

10.06.2018 12:41

Оно је царе изгубљено давно али мозес слободно јос сањати