SAD u dijalogu o Kosmetu?

Ambasador SAD Kajl Skot je izjavio da će od "drugih partnera" koji učestvuju u dijalogu Beograda i Prištine zavisiti da li će se i SAD uključiti u taj proces, kao i da bi EU trebalo da nastavi da vodi taj dijalog.

Srbija 09.06.2018 | 16:43
SAD u dijalogu o Kosmetu?
Na pitanje novinara da li će se SAD uključiti u dijalog o KiM i da li je to u planu, Skot je rekao – "to pre svega zavisi od drugih partnera, ali dijalog treba da bude dogovor između Srbije i Kosova, između Beograda i Prištine".

"EU vodi ovaj dijalog i mi smo zadovoljni sa tim i mislim da bi tako trebalo i da ostane", naveo je Skot, koji je učestvovao u volonterskoj akciji "Naš Beograd".

Na pitanje od kojih partnera to zavisi, rekao je da cela međunarodna zajednica ima ulogu u tome.

"Mi hoćemo da podržavamo mir i stabilnost u regionu i to bi značilo EU, ali na kraju i cela međunarodna zajednica i UN", naveo je Skot.

Na pitanje na koji bi način Amerika mogla da se uključi, on je ponovio da to zavisi od partnera i da neće ići u detalje.

Na pitanje kako tumači izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da bi Priština mogla da preuzme sever KiM i da je to podržano od strane "znamo koga" i da li on zna od koga, Skot je kazao – "mislim da je važnije da se fokusiram na dan volonterizma za Beograd, hvala".

Oglasio se i šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici koji je rekao da se dijalog između Beograda i Prištine i dalje odvija uz posredovanje EU, kao i da nema zahteva za promenu forme tog procesa.

(Tanjug)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Tuzno

09.06.2018 15:00

Skote Neznam dali ti sam vjerujes u ono sto pricas.Ako vjerujes posjeti neku zdravstvenu ustanovu a ako nevjerujes nemoj da nas lazes sve ove godine. Malo se udostoji nebi ti to bilo na odmet.

ODGOVORITE
Name

Леми

10.06.2018 17:44

Која јајара овај скот име му све каже скот

Name

Vitalij C.

09.06.2018 15:05

A oko cega bi oni razgovarali i koga je iz Ametike briga sta razgovaraju???

ODGOVORITE
Name

brecalo

09.06.2018 16:06

Sta se vi mjesate ameri sta hocete da pomazete separatistima hardinaju i osaloj krvnickoj grupi vi ameri ste samo za lansiranje na mjesec bez povratka

ODGOVORITE
Name

Драги

09.06.2018 16:47

Косово и Метохија није изгубљено док га се не одрекнемо.

ODGOVORITE
Name

mico

10.06.2018 12:41

Ono je care izgubljeno davno ali mozes slobodno jos sanjati