Најава: На реду је други чин...

Звезда са вођством од 1:0 иде у госте ФМП-у у финалној серији Суперлиге.

Кошарка 09.06.2018 | 14:30
Најава: На реду је други чин...
Мало ко је могао да се нада да ће ФМП пружити онако јак отпор Црвеној звезди и да ће први меч финала Суперлиге бити неизвестан до самог краја. Ипак, у Пиониру је актуелни шампион морао да стрепи да ли ће доћи до победе, а дошао је тројком Џејмса Фелдина на 12 секунди пре краја утакмице. Сада је време за други чин, а други меч у серији игра се у Железнику од 18 часова.

Наравно, тешко може да се каже да ће Звезда гостовати у Железнику јер је ове сезоне играла неке мечеве у тој дворани као домаћин.

После онако драматичног првог меча тим Миленка Топића има велику предност у сваком смислу - и резултатском, али и психолошком.

Поставља се питање да ли ће ФМП пасти после онако густог пораза.

О томе шта очекује у овом мечу у Железнику говорио је и Ален Омић. Врло искрено, рекло би се.

"Ја знам да ће они још јаче да гризу сада у другој утакмици. Добро ће се припремити за нас, они немају шта да изгубе и то добро знају. Сваки играч у ФМП жели да буде у Звезди и зато сви знамо да играчи увек имају мотив да иду корак више. Звезда је највеће име у Србији и сви би волели да играју овде", рекао је Омић после првог меча.

И то што каже видело се и у првом мечу. Делује да је та жеља у екипи Владимира Јовановића била пресудна да гледамо онако неизвестан сусрет. Наравно, постоји жеља код Пантера да се добрим играма "препоруче" црвено-белима и да можда буду ти који ће добити позив на лето да се прикључе Звезди на припремама као што су то прошлог лета добили Давидовац, Апић и Лазаревић. А Давидовац је искростио шансу и постао равноправан део првог тима.

“Морамо да будемо прави за наредни меч. Немамо избора, морамо да се спремимо. Ако не будемо то урадили, то значи да не можемо све то да изнесемо. И да смо победили, рекао бих да нема много времена за радовање. Овако, рекао сам да се одмах заборави на ову утакмицу”, рекао је Јовановић после прве утакмице.

Код ФМП-а ће највећи терет поново имати одлични Немања Ненадић, као и горостасни Мајкл Оџо. У редовима Звезде се највише очекује поново од Тејлора Рочестија, али и Алена Омића и ЏејмсаФелдина. Видећемо може ли да понови и побољша игру из првог меча, посебно када је проценат шута у питању.

Занимљиво, Миленко Топић откако је постао први тренер Звезде нема ниједан пораз и за сада траје низ успешних игара. Мало је променио систем, смањио је минутажу Матијасу Лесору и Филипу Човићу, прорадила је веза између Рочестија и Омића који играју на веома високом нивоу и за сада све делује добро по Топићев састав. Евентуалним брејком у Железнику црвено-бели би добили шансу да на свом паркету одлучују о крају серије и одбрани титуле првака Србије.

Звезда је у првој утакмици шутирала за три поена 8/30 што није толико добар проценат, али је Топићев тим успео то да надомести кроз шут за два поена. ФМП је имао шут за три 10/21, тако да  ако Пантери понове такав шутерски темпо, могли бисмо да гледамо неизвестан дуел.

Други чин нас чека. Звезда је добила први и победом би стигла на корак од титуле, а ФМП јури изједначење на свом паркету.

СУПЕРЛИГА - ФИНАЛЕ

18.00: ФМП - Црвена звезда

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар