Najava: Na redu je drugi čin...

Zvezda sa vođstvom od 1:0 ide u goste FMP-u u finalnoj seriji Superlige.

Košarka 09.06.2018 | 14:30
Najava: Na redu je drugi čin...
Malo ko je mogao da se nada da će FMP pružiti onako jak otpor Crvenoj zvezdi i da će prvi meč finala Superlige biti neizvestan do samog kraja. Ipak, u Pioniru je aktuelni šampion morao da strepi da li će doći do pobede, a došao je trojkom Džejmsa Feldina na 12 sekundi pre kraja utakmice. Sada je vreme za drugi čin, a drugi meč u seriji igra se u Železniku od 18 časova.

Naravno, teško može da se kaže da će Zvezda gostovati u Železniku jer je ove sezone igrala neke mečeve u toj dvorani kao domaćin.

Posle onako dramatičnog prvog meča tim Milenka Topića ima veliku prednost u svakom smislu - i rezultatskom, ali i psihološkom.

Postavlja se pitanje da li će FMP pasti posle onako gustog poraza.

O tome šta očekuje u ovom meču u Železniku govorio je i Alen Omić. Vrlo iskreno, reklo bi se.

"Ja znam da će oni još jače da grizu sada u drugoj utakmici. Dobro će se pripremiti za nas, oni nemaju šta da izgube i to dobro znaju. Svaki igrač u FMP želi da bude u Zvezdi i zato svi znamo da igrači uvek imaju motiv da idu korak više. Zvezda je najveće ime u Srbiji i svi bi voleli da igraju ovde", rekao je Omić posle prvog meča.

I to što kaže videlo se i u prvom meču. Deluje da je ta želja u ekipi Vladimira Jovanovića bila presudna da gledamo onako neizvestan susret. Naravno, postoji želja kod Pantera da se dobrim igrama "preporuče" crveno-belima i da možda budu ti koji će dobiti poziv na leto da se priključe Zvezdi na pripremama kao što su to prošlog leta dobili Davidovac, Apić i Lazarević. A Davidovac je iskrostio šansu i postao ravnopravan deo prvog tima.

“Moramo da budemo pravi za naredni meč. Nemamo izbora, moramo da se spremimo. Ako ne budemo to uradili, to znači da ne možemo sve to da iznesemo. I da smo pobedili, rekao bih da nema mnogo vremena za radovanje. Ovako, rekao sam da se odmah zaboravi na ovu utakmicu”, rekao je Jovanović posle prve utakmice.

Kod FMP-a će najveći teret ponovo imati odlični Nemanja Nenadić, kao i gorostasni Majkl Odžo. U redovima Zvezde se najviše očekuje ponovo od Tejlora Ročestija, ali i Alena Omića i DžejmsaFeldina. Videćemo može li da ponovi i poboljša igru iz prvog meča, posebno kada je procenat šuta u pitanju.

Zanimljivo, Milenko Topić otkako je postao prvi trener Zvezde nema nijedan poraz i za sada traje niz uspešnih igara. Malo je promenio sistem, smanjio je minutažu Matijasu Lesoru i Filipu Čoviću, proradila je veza između Ročestija i Omića koji igraju na veoma visokom nivou i za sada sve deluje dobro po Topićev sastav. Eventualnim brejkom u Železniku crveno-beli bi dobili šansu da na svom parketu odlučuju o kraju serije i odbrani titule prvaka Srbije.

Zvezda je u prvoj utakmici šutirala za tri poena 8/30 što nije toliko dobar procenat, ali je Topićev tim uspeo to da nadomesti kroz šut za dva poena. FMP je imao šut za tri 10/21, tako da  ako Panteri ponove takav šuterski tempo, mogli bismo da gledamo neizvestan duel.

Drugi čin nas čeka. Zvezda je dobila prvi i pobedom bi stigla na korak od titule, a FMP juri izjednačenje na svom parketu.

SUPERLIGA - FINALE

18.00: FMP - Crvena zvezda

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar