РГ - Тим пред финале: Имам план за Рафу!

Аустријанац зна како да победи Надала и каже да осећа притисак пред прво финале на Ролан Гаросу у каријери, али сигурно мањи од ривала.

Тенис 09.06.2018 | 15:15
РГ - Тим пред финале: Имам план за Рафу!
Доминик Тим стигао је до највећег успеха у Паризу, када је савладао Марка Чекината и изборио пласман у прво финале Ролан Гароса.

За прву титулу на гренд слему играће против најтежег ривала - Рафаела Надала, јединог тенисера који је на том турниру освајао десет пехара.

"Рафа је фаворит против било кога да игра", поручио је Тим уочи недељног финала.

Ипак, осми играч света зна како се побеђује Надал. Успео је то чак три пута у каријери, у укупно девет одиграних мечева, а последње две године једини је играч који га је савладао на шљаци, и то у два наврата.

"Знам како да играм против њега. Имам план. Ако желим да добијем, покушаћу да играм на исти начин као у Риму и Мадриду", рекао је Аустријанац, који је прошле године победио Надала у четвртфиналу мастерса у Риму, а ове у престоници Шпаније.

Ипак, свестан је Тим да ће то бити веома тешко, јер се Надал на Ролан Гаросу осећа као код куће.

"Знам да ће овде бити далеко теже, јер Рафа више воли ове услове у Паризу, боље се сналази. Ипак добра ствар је што сам већ овде играо против њега два пута у каријери, па знам шта да очекујем", поручио је Тим који је изгубио на Ролан Гаросу од Надала 2014. и 2017. у три сета.

Тиму ће то бити прво гренд слем у финалу.

"Наравно да постоји притисак због тога, јер сам прошао веома дуг пут да би стигао до финала И заиста не желим да га изгубим јер то не би био леп осећај. А са друге стране пошто играм са Надалом, који је овде био шампион највише пута у историји, мислим да притисак не може бити на мени", додао је седми носилац у Паризу.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар