RG - Tim pred finale: Imam plan za Rafu!

Austrijanac zna kako da pobedi Nadala i kaže da oseća pritisak pred prvo finale na Rolan Garosu u karijeri, ali sigurno manji od rivala.

Tenis 09.06.2018 | 15:15
RG - Tim pred finale: Imam plan za Rafu!
Dominik Tim stigao je do najvećeg uspeha u Parizu, kada je savladao Marka Čekinata i izborio plasman u prvo finale Rolan Garosa.

Za prvu titulu na grend slemu igraće protiv najtežeg rivala - Rafaela Nadala, jedinog tenisera koji je na tom turniru osvajao deset pehara.

"Rafa je favorit protiv bilo koga da igra", poručio je Tim uoči nedeljnog finala.

Ipak, osmi igrač sveta zna kako se pobeđuje Nadal. Uspeo je to čak tri puta u karijeri, u ukupno devet odigranih mečeva, a poslednje dve godine jedini je igrač koji ga je savladao na šljaci, i to u dva navrata.

"Znam kako da igram protiv njega. Imam plan. Ako želim da dobijem, pokušaću da igram na isti način kao u Rimu i Madridu", rekao je Austrijanac, koji je prošle godine pobedio Nadala u četvrtfinalu mastersa u Rimu, a ove u prestonici Španije.

Ipak, svestan je Tim da će to biti veoma teško, jer se Nadal na Rolan Garosu oseća kao kod kuće.

"Znam da će ovde biti daleko teže, jer Rafa više voli ove uslove u Parizu, bolje se snalazi. Ipak dobra stvar je što sam već ovde igrao protiv njega dva puta u karijeri, pa znam šta da očekujem", poručio je Tim koji je izgubio na Rolan Garosu od Nadala 2014. i 2017. u tri seta.

Timu će to biti prvo grend slem u finalu.

"Naravno da postoji pritisak zbog toga, jer sam prošao veoma dug put da bi stigao do finala I zaista ne želim da ga izgubim jer to ne bi bio lep osećaj. A sa druge strane pošto igram sa Nadalom, koji je ovde bio šampion najviše puta u istoriji, mislim da pritisak ne može biti na meni", dodao je sedmi nosilac u Parizu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar