Вориорс експрес: Голден Стејт одбранио титулу!

Метла за "Краља" – Голден Стејт влада НБА лигом! Кошаркаши Голден Стејта савладали су Кливленд са 4-0 у финалној серији НБА, чиме су одбранили титулу најбоље франшизе на свету.  Екипа Голден Стејта задржала је у свом власништву шампионски прстен НБА лиге пошто је "почистила" Кливленд у финалу плеј-офа - 4:0. Кевин Дурент опет МВП.  Не може им нико ништа! Чак ни Леброн Џејмс.

Кошарка 09.06.2018 | 12:00
Вориорс експрес: Голден Стејт одбранио титулу!
Изабраници Стива Кера славили су у последњем мечу са 108:85, а за МВП финала проглашен је Кевин Дурент.

"Знате да сте сјајан тим када сви желе да вас победе, било да су то противнички играчи, тренери, навијачи или медији који нас мрзе. Сјајан је осећај када сте екипа на нишану. То нас чини бољим", рекао је Дурент.

Леброн Џејмс није успео да донесе Кавалирсима нову титулу, али са оваквим саставом чини се да је ово био максимум за тим из Охаја. 

Кливленд није имао никакве шансе у последњем мечу, а утисак је да је серија решена још у првом дуелу када је Кливленд оштећен од стране судија и када се десио онај чувени потез Џеј Ар Смита. 

Кавси су после тога потпуно пали духом, ГСW је то искористио и стигао до треће титуле у четири године у најјачој лиги на свету. 

У последњем сусрету најефикаснији био је Стеф Кари који је убацио 37 поена, уз шест скокова и четири асистенције, а пратили су га Кевин Дурент са трипл-дабл учинком (20п, 12ск, 10ас) и Андре Игудала са 11 поена, односно Клеј Томпсон са 10. 

Код Кавса најефикаснији био је Леброн Џејмс са 23 поена, осам асистенција и седам скокова, док су двоцифрени још били Кевин Лав (13п), Џеј Ар Смит (10п) и Родни Худ са 10 поена.



НБА лига има новог-старог шампиона, пошто су Голден Стејт Вориорси убедљиво славили у финалној серији против Кливленд Кавалирса - 4:0.

Екипа Стива Кера забележила је тријумф и у четвртом мечу финала, на гостовању резултатом 108:85 (34:25, 27:27, 25:13, 22:20) и освојила трећу шампионску титулу у последње четири године.

Вориорси су једино поражени 2016, када је Кливленд успео да преокрене у финалној серији и упише оствари први, и највећи тријумф у историји.

Вориорсима је то укупно шести пехар првака НБА лиге, колико имају и Чикаго Булси, и деле треће место на листи најуспешнијих тимова. Далеко испред њих су још Бостон са 17 трофеја и Лос Анђелес Лејкерс са 16.

Кливленд је у четвртом мечу финала пред својом публиком покушао да продужи серију, али су Вориорси дошли решени да посао заврше у најкраћем року.

Предводио их је Стеф Кари са 37 поена, шест скокова, четири асистенције и три украдене лопте, док је Кевин Дурент остварио "трипл-дабл" - 20 поена, 12 скокова и 10 асистенција, и другу годину заредом је освојио трофеј Била Расела за најкориснијег играча финалне серије (МВП).

Он је на четири меча финалне серије у просеку остварио 28,8 поена, 10,8 скокова и 7,5 асистенција, и постао шести кошаркаш у историји лиге који је две године у низу био МВП финала.

У победничком тиму Андре Игуодала уписао је 11 поена, Клеј Томпсон десет, а Дрејмонд Грин завршио је меч са девет поена, уз исти број асистенција.

Код Кливленда најбољи је био Леброн Џејмс са 23 поена, осам скокова и седам асистенција, коме је то било осмо узастопно од укупно девет финала плеј-офа.

Истакли су се и Кевин Лав са 13 поена, док су Родни Худ И Џеј Ар Смит завршили сезону са по 10 погодака.



Вориорси су остварили најубедљивији тријумф у финалу још од 2007. године, када је Сан Антонио “почистио” такође Кливленд максималним резултатом 4:0, И укупно девети тим који је без пораза добио завршну серију.



Не може им нико ништа! Да ли су јачи од судбине то не знамо, али да су јачи од тренутног састава Кливленда, па био у њему и Леброн Џејмс - јесу! И то убедљиво јачи. Јачи толико да славе с 4:0 у великом финалу и да последњи меч добију у гостима резултатом 108:85 (34:25, 27:27, 25:13, 22:20).

Голден Стејт је нови шампион. Голден Стејт је одбранио титулу. Голден Стејт је показао доминацију, подвукао црту између себе и других и рекао - ако желите боље, мораћете боље. Ово све што смо видели од противника није нам ни до колена.

Вориорси су овим убедљивим тријумфом стигли до шесте титуле првака НБА лиге у историји чиме су се изједначили са Чикаго Булсима.

Као што су одбранили титулу и освојили трећу титулу у последње четири године, тако је и Кевин Дурант освојио поново награду за МВП финала.

И поново је био фантастичан. У последњем дуелу финала дао је 20 поена, имао је 12 скокова и 10 асистенција. Поново је показао сву класу. Ипак, последњи дуел је обележио Стеф Кари. Одиграо је докторску партију са чак 37 датих поена, шест скокова, четири асистенције, три украдене лопте. За три поена је шутирао 7/15, а од тога је на почетку дуела био скоро непогрешив и ту су Вориорси направили одлучујућу превагу.

Поред њих двојице Клеј Томпсон је додао 10 поена и шест скокова, а Андре Игудала 11 поена и тиме се показало колико све у редовима Вориорса има смисла. Дурант се прошлог лета одрекао дела плате да би Игудала остао у тиму, а овај се на време вратио и одиграо врло добру ролу у последњој утакмици финала.

А, шта ћемо са Кливлендом? И пре свега Леброном Џејмсом...

Једноставно, није могао сам. То је крунски закључак. Кевин Лав је дао 13 поена, Џеј Ар Смит је додао 10 колико и Родни Худ. Сви остали једноцифрени. Џејмс је убацио 23 поена и имао седам скокова и осам асистенција, али када се ломило у трећој деоници некако се "склонио", није га било у првом плану и то је онда наговестило "растурање". Вориорси су у трећој деоници стигли до 20 поена предности, а последња четвртина суштински није ни морала да се игра. Врло незанимљиво и резултатски извесно и за дуел у средини сезоне, а камоли за четврти меч у финалу.

Леброн је изгубио своје четврто финале са Кливлендом, а приликом изласка са паркета добио је повике "МВП, МВП". Питање је да ли је то био опроштај Леброна од навијача Кавалирса. Деловало је да је ове сезоне све ишло наопако од повреда преко атмосфере у екипи и његовог задовољства. Можда је време да промени средину, а до сада су се већ помињале дестинације попут Лос Анђелес Лејкерса, Хјустона, Филаделфије...

Овако не иде. У то се поново уверио.

Голден Стејт је тренутно недодирљив.

НБА - ФИНАЛЕ

Кливленд - Голден Стејт 85:108 /0:4 у серији/
/Џејмс 23 - Кари 37/

Извор: моззартспорт/мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар