Voriors ekspres: Golden Stejt odbranio titulu!

Metla za "Kralja" – Golden Stejt vlada NBA ligom! Košarkaši Golden Stejta savladali su Klivlend sa 4-0 u finalnoj seriji NBA, čime su odbranili titulu najbolje franšize na svetu.  Ekipa Golden Stejta zadržala je u svom vlasništvu šampionski prsten NBA lige pošto je "počistila" Klivlend u finalu plej-ofa - 4:0. Kevin Durent opet MVP.  Ne može im niko ništa! Čak ni Lebron Džejms.

Košarka 09.06.2018 | 12:00
Voriors ekspres: Golden Stejt odbranio titulu!
Izabranici Stiva Kera slavili su u poslednjem meču sa 108:85, a za MVP finala proglašen je Kevin Durent.

"Znate da ste sjajan tim kada svi žele da vas pobede, bilo da su to protivnički igrači, treneri, navijači ili mediji koji nas mrze. Sjajan je osećaj kada ste ekipa na nišanu. To nas čini boljim", rekao je Durent.

Lebron Džejms nije uspeo da donese Kavalirsima novu titulu, ali sa ovakvim sastavom čini se da je ovo bio maksimum za tim iz Ohaja. 

Klivlend nije imao nikakve šanse u poslednjem meču, a utisak je da je serija rešena još u prvom duelu kada je Klivlend oštećen od strane sudija i kada se desio onaj čuveni potez Džej Ar Smita. 

Kavsi su posle toga potpuno pali duhom, GSW je to iskoristio i stigao do treće titule u četiri godine u najjačoj ligi na svetu. 

U poslednjem susretu najefikasniji bio je Stef Kari koji je ubacio 37 poena, uz šest skokova i četiri asistencije, a pratili su ga Kevin Durent sa tripl-dabl učinkom (20p, 12sk, 10as) i Andre Igudala sa 11 poena, odnosno Klej Tompson sa 10. 

Kod Kavsa najefikasniji bio je Lebron Džejms sa 23 poena, osam asistencija i sedam skokova, dok su dvocifreni još bili Kevin Lav (13p), Džej Ar Smit (10p) i Rodni Hud sa 10 poena.



NBA liga ima novog-starog šampiona, pošto su Golden Stejt Voriorsi ubedljivo slavili u finalnoj seriji protiv Klivlend Kavalirsa - 4:0.

Ekipa Stiva Kera zabeležila je trijumf i u četvrtom meču finala, na gostovanju rezultatom 108:85 (34:25, 27:27, 25:13, 22:20) i osvojila treću šampionsku titulu u poslednje četiri godine.

Voriorsi su jedino poraženi 2016, kada je Klivlend uspeo da preokrene u finalnoj seriji i upiše ostvari prvi, i najveći trijumf u istoriji.

Voriorsima je to ukupno šesti pehar prvaka NBA lige, koliko imaju i Čikago Bulsi, i dele treće mesto na listi najuspešnijih timova. Daleko ispred njih su još Boston sa 17 trofeja i Los Anđeles Lejkers sa 16.

Klivlend je u četvrtom meču finala pred svojom publikom pokušao da produži seriju, ali su Voriorsi došli rešeni da posao završe u najkraćem roku.

Predvodio ih je Stef Kari sa 37 poena, šest skokova, četiri asistencije i tri ukradene lopte, dok je Kevin Durent ostvario "tripl-dabl" - 20 poena, 12 skokova i 10 asistencija, i drugu godinu zaredom je osvojio trofej Bila Rasela za najkorisnijeg igrača finalne serije (MVP).

On je na četiri meča finalne serije u proseku ostvario 28,8 poena, 10,8 skokova i 7,5 asistencija, i postao šesti košarkaš u istoriji lige koji je dve godine u nizu bio MVP finala.

U pobedničkom timu Andre Iguodala upisao je 11 poena, Klej Tompson deset, a Drejmond Grin završio je meč sa devet poena, uz isti broj asistencija.

Kod Klivlenda najbolji je bio Lebron Džejms sa 23 poena, osam skokova i sedam asistencija, kome je to bilo osmo uzastopno od ukupno devet finala plej-ofa.

Istakli su se i Kevin Lav sa 13 poena, dok su Rodni Hud I Džej Ar Smit završili sezonu sa po 10 pogodaka.



Voriorsi su ostvarili najubedljiviji trijumf u finalu još od 2007. godine, kada je San Antonio “počistio” takođe Klivlend maksimalnim rezultatom 4:0, I ukupno deveti tim koji je bez poraza dobio završnu seriju.



Ne može im niko ništa! Da li su jači od sudbine to ne znamo, ali da su jači od trenutnog sastava Klivlenda, pa bio u njemu i Lebron Džejms - jesu! I to ubedljivo jači. Jači toliko da slave s 4:0 u velikom finalu i da poslednji meč dobiju u gostima rezultatom 108:85 (34:25, 27:27, 25:13, 22:20).

Golden Stejt je novi šampion. Golden Stejt je odbranio titulu. Golden Stejt je pokazao dominaciju, podvukao crtu između sebe i drugih i rekao - ako želite bolje, moraćete bolje. Ovo sve što smo videli od protivnika nije nam ni do kolena.

Voriorsi su ovim ubedljivim trijumfom stigli do šeste titule prvaka NBA lige u istoriji čime su se izjednačili sa Čikago Bulsima.

Kao što su odbranili titulu i osvojili treću titulu u poslednje četiri godine, tako je i Kevin Durant osvojio ponovo nagradu za MVP finala.

I ponovo je bio fantastičan. U poslednjem duelu finala dao je 20 poena, imao je 12 skokova i 10 asistencija. Ponovo je pokazao svu klasu. Ipak, poslednji duel je obeležio Stef Kari. Odigrao je doktorsku partiju sa čak 37 datih poena, šest skokova, četiri asistencije, tri ukradene lopte. Za tri poena je šutirao 7/15, a od toga je na početku duela bio skoro nepogrešiv i tu su Voriorsi napravili odlučujuću prevagu.

Pored njih dvojice Klej Tompson je dodao 10 poena i šest skokova, a Andre Igudala 11 poena i time se pokazalo koliko sve u redovima Voriorsa ima smisla. Durant se prošlog leta odrekao dela plate da bi Igudala ostao u timu, a ovaj se na vreme vratio i odigrao vrlo dobru rolu u poslednjoj utakmici finala.

A, šta ćemo sa Klivlendom? I pre svega Lebronom Džejmsom...

Jednostavno, nije mogao sam. To je krunski zaključak. Kevin Lav je dao 13 poena, Džej Ar Smit je dodao 10 koliko i Rodni Hud. Svi ostali jednocifreni. Džejms je ubacio 23 poena i imao sedam skokova i osam asistencija, ali kada se lomilo u trećoj deonici nekako se "sklonio", nije ga bilo u prvom planu i to je onda nagovestilo "rasturanje". Voriorsi su u trećoj deonici stigli do 20 poena prednosti, a poslednja četvrtina suštinski nije ni morala da se igra. Vrlo nezanimljivo i rezultatski izvesno i za duel u sredini sezone, a kamoli za četvrti meč u finalu.

Lebron je izgubio svoje četvrto finale sa Klivlendom, a prilikom izlaska sa parketa dobio je povike "MVP, MVP". Pitanje je da li je to bio oproštaj Lebrona od navijača Kavalirsa. Delovalo je da je ove sezone sve išlo naopako od povreda preko atmosfere u ekipi i njegovog zadovoljstva. Možda je vreme da promeni sredinu, a do sada su se već pominjale destinacije poput Los Anđeles Lejkersa, Hjustona, Filadelfije...

Ovako ne ide. U to se ponovo uverio.

Golden Stejt je trenutno nedodirljiv.

NBA - FINALE

Klivlend - Golden Stejt 85:108 /0:4 u seriji/
/Džejms 23 - Kari 37/

Izvor: mozzartsport/mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar