"Федерер још игра само због Надала!"

Бивши светски "број четири" Робин Содерлинг има интересантну теорију о дуговечности двојице најбољих играча света.

Тенис 10.06.2018 | 15:30
"Федерер још игра само због Надала!"
Роџер Федерер упркос томе што је један од најстаријих активних играча и даље игра на врхунском нивоу и исписује странице тениске историје.

Швајцарац, који ће у августу напунити 37 година, стигао је до 20 гренд слем трофеја и са шест година млађим Рафаелом Надалом смењује се на првом месту АТП листе.

"Они су у потпуности другачији од свих осталих тенисера. Нарочито Рафа, који се упркос бројним повредама током каријере увек враћа", изјавио је у Паризу Робин Солдерлинг, бивши четврти играч са АТП листе.

Он је навео да обојица последњих сезона прилагођавају календар како би "што дуже трајали".

"Мислим да раде паметне ствари и не троше се на подлогама које им нису омиљене. И то само како би још играли. За мене је импозантније од те жеље коју имају, што поседују и даље страст и 'глад' за победама. Обојица су освојили све током каријера, и то више пута, али се не предају и даље хоће још. Мислим да им је управо то међусобно ривалство, које имају годинама, помогло обојици", рекао је Швеђанин.

Он је заправо изнео занимљиву теорију да би се Федерер сигурно већ повукао да нема Надала.

"Можда је управо то разлог зашто Роџер још увек игра, јер осећа то. Вероватно размишља: 'Ако се сада повучем, а Рафа настави да игра још неколико година, срушиће неке моје рекорде'. Он сигурно жели, а тако је и са Надалове стране, да оде у пензију тек када буде сигуран да је остварио више успеха од свог ривала", навео је Содерлинг, тренер талентованог Елијаса Имера, који је на Ролан Гаросу уписао први тријумф у каријери на гренд слему, победивши искусног Дудија Селу.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар