"Federer još igra samo zbog Nadala!"

Bivši svetski "broj četiri" Robin Soderling ima interesantnu teoriju o dugovečnosti dvojice najboljih igrača sveta.

Tenis 10.06.2018 | 15:30
"Federer još igra samo zbog Nadala!"
Rodžer Federer uprkos tome što je jedan od najstarijih aktivnih igrača i dalje igra na vrhunskom nivou i ispisuje stranice teniske istorije.

Švajcarac, koji će u avgustu napuniti 37 godina, stigao je do 20 grend slem trofeja i sa šest godina mlađim Rafaelom Nadalom smenjuje se na prvom mestu ATP liste.

"Oni su u potpunosti drugačiji od svih ostalih tenisera. Naročito Rafa, koji se uprkos brojnim povredama tokom karijere uvek vraća", izjavio je u Parizu Robin Solderling, bivši četvrti igrač sa ATP liste.

On je naveo da obojica poslednjih sezona prilagođavaju kalendar kako bi "što duže trajali".

"Mislim da rade pametne stvari i ne troše se na podlogama koje im nisu omiljene. I to samo kako bi još igrali. Za mene je impozantnije od te želje koju imaju, što poseduju i dalje strast i 'glad' za pobedama. Obojica su osvojili sve tokom karijera, i to više puta, ali se ne predaju i dalje hoće još. Mislim da im je upravo to međusobno rivalstvo, koje imaju godinama, pomoglo obojici", rekao je Šveđanin.

On je zapravo izneo zanimljivu teoriju da bi se Federer sigurno već povukao da nema Nadala.

"Možda je upravo to razlog zašto Rodžer još uvek igra, jer oseća to. Verovatno razmišlja: 'Ako se sada povučem, a Rafa nastavi da igra još nekoliko godina, srušiće neke moje rekorde'. On sigurno želi, a tako je i sa Nadalove strane, da ode u penziju tek kada bude siguran da je ostvario više uspeha od svog rivala", naveo je Soderling, trener talentovanog Elijasa Imera, koji je na Rolan Garosu upisao prvi trijumf u karijeri na grend slemu, pobedivši iskusnog Dudija Selu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar