Салетов списак: Звезда шест, ФМП четири, Партизан један!

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ђорђевић објавио је списак кандидата за такмичење у квалификацијама за Светско првенство у Кини.  Ђорђевић спрема нове "орлове"! Селектор Србије одредио је кандидате за наступ у другој фази квалификација за Светски куп 2019, са којима ће радити у јулу и августу.

Кошарка 08.06.2018 | 19:30
Салетов списак: Звезда шест, ФМП четири, Партизан један!
Након што је претходно објавио списак за дуеле са Грузијом и Немачкој, Ђорђевић је саопштио још један за одлазак на турнир у Кину.

Ова екипа ће се окупити 15. јула у Београду, а у склопу припрема планиран је и одлазак у Кину од 26. јула до 6. августа, где ће одиграти шест контролних утакмица на два турнира.

Стручни штаб за мечеве четвртог "прозора" у септембру, уз играче са овог списка, рачуна на најбољи могући тим у коме ће бити и играчи из НБА и Евролиге (који једино и имају могућност да играју у четвртом "прозору" у септембру).

Репрезентација Србије утакмицама против Грузије 29. јуна и Немачке 2. јула завршава прву фазу квалификација за Светски куп у Кини 2019. године.

Друга фаза играће се у септембарском, новембарском и фебруарском "прозору", како ФИБА зове паузе у клупским такмичењима (осим Евролиге), резервисане за националне тимове.

Пошто у новембру и фебруару неће моћи да рачуна на играче евролигашких и НБА тимова, селектор Александар Ђорђевић одлучио је да благовремено почне припреме за наставак квалификација, тако што ће потенцијалне репрезентативце овог лета увести у систем и дати им наговештај онога што их очекује кроз неколико месеци.

На списку који је у петак саопштио "Сале Национале" налазе се 24 играча различитог искуства и стажа у националним селекцијама.

Има много дебитаната, али и освајача сениорских медаља, као што је Стефан Бирчевић, који после повреде и релативно дуге паузе није међу кандидатима за поменуте две наредне квалификационе утакмице.

На списку су:

Стефан Пено (Алба), Илија Ђоковић (Борац Чачак), Никола Ребић (Билбао), Стефан Пот(ФМП), Лука Ашћерић (Мега Бемакс), Огњен Јарамаз (Мега Бемакс), Алекса Аврамовић (Варезе), Немања Ненадић (ФМП), Вања Маринковић (Партизан),Алекса Раданов (Црвена звезда) Огњен Добрић (Црвена звезда), Дејан Давидовац(Црвена звезда), Немања Дангубић (Црвена звезда), Војислав Стојановић (Беталан Капо Д'’Орландо), Никола Ракочевић (САД), Дејан Тодоровић (Билбао), Стефан Бирчевић (Истанбул БСБ), Лука Митровић (Бамберг), Стефан Јанковић (Црвена звезда),Бориша Симанић (ФМП), Драган Апић (ФМП), Душан Ристић (Аризона Универзитет), Урош Луковић (Морнар Бар) и Никола Јовановић (Црвена звезда).

Ова екипа ће се окупити 15. јула у Београду, а у склопу припрема је планиран и боравак у Кини, где ће "орлови" од 26. јула до 6. августа одиграти шест утакмица на два турнира.

Стручни штаб ће за мечеве четвртог "прозора" у септембру рачунати и на играче са овог списка и на играче из НБА и Евролиге.

КАКО ДО КИНЕ

Немачка (скор 4-0), Србија (3-1) и вероватно Грузија (1-3) ће се у другој фази квалификација "укрстити" са најбоље три екипе из групе Х, а то ће, како сада стоје ствари, бити Грчка (4-0), Израел (2-2) и Естонија (2-2). Аустрија (0-4) и Велика Британија (0-4) имају теоретске шансе да се домогну трећег места, али у пракси је тешко поверовати у то.

Из новоформиране групе од шест тимова (преносе се сви резултати прве фазе), на Мундобаскет ће отићи три првопласирана.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар