Saletov spisak: Zvezda šest, FMP četiri, Partizan jedan!

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević objavio je spisak kandidata za takmičenje u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kini.  Đorđević sprema nove "orlove"! Selektor Srbije odredio je kandidate za nastup u drugoj fazi kvalifikacija za Svetski kup 2019, sa kojima će raditi u julu i avgustu.

Košarka 08.06.2018 | 19:30
Saletov spisak: Zvezda šest, FMP četiri, Partizan jedan!
Nakon što je prethodno objavio spisak za duele sa Gruzijom i Nemačkoj, Đorđević je saopštio još jedan za odlazak na turnir u Kinu.

Ova ekipa će se okupiti 15. jula u Beogradu, a u sklopu priprema planiran je i odlazak u Kinu od 26. jula do 6. avgusta, gde će odigrati šest kontrolnih utakmica na dva turnira.

Stručni štab za mečeve četvrtog "prozora" u septembru, uz igrače sa ovog spiska, računa na najbolji mogući tim u kome će biti i igrači iz NBA i Evrolige (koji jedino i imaju mogućnost da igraju u četvrtom "prozoru" u septembru).

Reprezentacija Srbije utakmicama protiv Gruzije 29. juna i Nemačke 2. jula završava prvu fazu kvalifikacija za Svetski kup u Kini 2019. godine.

Druga faza igraće se u septembarskom, novembarskom i februarskom "prozoru", kako FIBA zove pauze u klupskim takmičenjima (osim Evrolige), rezervisane za nacionalne timove.

Pošto u novembru i februaru neće moći da računa na igrače evroligaških i NBA timova, selektor Aleksandar Đorđević odlučio je da blagovremeno počne pripreme za nastavak kvalifikacija, tako što će potencijalne reprezentativce ovog leta uvesti u sistem i dati im nagoveštaj onoga što ih očekuje kroz nekoliko meseci.

Na spisku koji je u petak saopštio "Sale Nacionale" nalaze se 24 igrača različitog iskustva i staža u nacionalnim selekcijama.

Ima mnogo debitanata, ali i osvajača seniorskih medalja, kao što je Stefan Birčević, koji posle povrede i relativno duge pauze nije među kandidatima za pomenute dve naredne kvalifikacione utakmice.

Na spisku su:

Stefan Peno (Alba), Ilija Đoković (Borac Čačak), Nikola Rebić (Bilbao), Stefan Pot(FMP), Luka Ašćerić (Mega Bemaks), Ognjen Jaramaz (Mega Bemaks), Aleksa Avramović (Vareze), Nemanja Nenadić (FMP), Vanja Marinković (Partizan),Aleksa Radanov (Crvena zvezda) Ognjen Dobrić (Crvena zvezda), Dejan Davidovac(Crvena zvezda), Nemanja Dangubić (Crvena zvezda), Vojislav Stojanović (Betalan Kapo D'’Orlando), Nikola Rakočević (SAD), Dejan Todorović (Bilbao), Stefan Birčević (Istanbul BSB), Luka Mitrović (Bamberg), Stefan Janković (Crvena zvezda),Boriša Simanić (FMP), Dragan Apić (FMP), Dušan Ristić (Arizona Univerzitet), Uroš Luković (Mornar Bar) i Nikola Jovanović (Crvena zvezda).

Ova ekipa će se okupiti 15. jula u Beogradu, a u sklopu priprema je planiran i boravak u Kini, gde će "orlovi" od 26. jula do 6. avgusta odigrati šest utakmica na dva turnira.

Stručni štab će za mečeve četvrtog "prozora" u septembru računati i na igrače sa ovog spiska i na igrače iz NBA i Evrolige.

KAKO DO KINE

Nemačka (skor 4-0), Srbija (3-1) i verovatno Gruzija (1-3) će se u drugoj fazi kvalifikacija "ukrstiti" sa najbolje tri ekipe iz grupe H, a to će, kako sada stoje stvari, biti Grčka (4-0), Izrael (2-2) i Estonija (2-2). Austrija (0-4) i Velika Britanija (0-4) imaju teoretske šanse da se domognu trećeg mesta, ali u praksi je teško poverovati u to.

Iz novoformirane grupe od šest timova (prenose se svi rezultati prve faze), na Mundobasket će otići tri prvoplasirana.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar