Штутгарт и Хетафе хоће Максимовића!

Српски везиста на прагу одласка из Валенсије.

Фудбал 09.06.2018 | 14:15
Штутгарт и Хетафе хоће Максимовића!
Отворио је душу Марселино Торал и признао да је Валенсија неправедно поступила према Немањи Максимовићу када га прошле зиме није пустила да оде на позајмицу, истакавши да је сада дошло време да популарни Макса сам одлучи да ли жели да остане на Местаљи или не. У случају да се одлучи за ову другу варијанту, Максимовић неће имати проблема да нађе нову средину, пошто већ сада има две озбиљне алтернативе - Штутгарт и Хетафе.

Мадридске новине Марка и АС изашле су у јавност са две различите информације по питању будућности Немање Максимовића. Најутицајнији лист у Шпанији тврди да је Максимовић већ добио позив Штутгарта и да су Швабе озбиљно заинтересоване за аквизицију потенцијалног српског репрезентативца. Такође, Штутгарт је отворен за све варијанте - чисту позајмицу, позајмицу с правом откупа на крају сезоне или на моментални трансфер.

Исти извор наводи да је Максимовић одлучан у намери да промени средину пошто нико у Валенсији не може да му гарантује да ће играти.

Он је и у сезони за нама играо врло мало, свега седам пута облачио је опрему Слепих мишева, два пута у Примери и то обично у утакмицама без већег значаја. Максимовић је постао жртва садашње управе Валенсије због тога што је био последња куповина у време када се Хесус Гарсија Питарчпитао за трасфере у клубу. Упркос томе имао је какву-такву могућност да се нађе у тиму, али се истиче да је долазак Франсиса Кокелана затворио и та врата, па је сада конкуренција прејака - Парехо, Кондогбија, Солер, Кокелан.

С друге стране АС подсећа да је Хетафе био један од заинтересованих клубова за Максимовића и зимус, када су га такође желели Вердер и Леганес који је, наводно, био најближи шестомесечној позајмици.

Хетафе је сада обновио интересовање за златног Орлића и спреман је да сачека његову коначну одлуку, пре него што крене у акцију. Опет, Хетафе је пре за позајмицу, са или без опције откупа, пошто жели да се увери да је Максимовић калибар достојан Примере.

Пред Србином је лето пуно изазова. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар