Štutgart i Hetafe hoće Maksimovića!

Srpski vezista na pragu odlaska iz Valensije.

Fudbal 09.06.2018 | 14:15
Štutgart i Hetafe hoće Maksimovića!
Otvorio je dušu Marselino Toral i priznao da je Valensija nepravedno postupila prema Nemanji Maksimoviću kada ga prošle zime nije pustila da ode na pozajmicu, istakavši da je sada došlo vreme da popularni Maksa sam odluči da li želi da ostane na Mestalji ili ne. U slučaju da se odluči za ovu drugu varijantu, Maksimović neće imati problema da nađe novu sredinu, pošto već sada ima dve ozbiljne alternative - Štutgart i Hetafe.

Madridske novine Marka i AS izašle su u javnost sa dve različite informacije po pitanju budućnosti Nemanje Maksimovića. Najuticajniji list u Španiji tvrdi da je Maksimović već dobio poziv Štutgarta i da su Švabe ozbiljno zainteresovane za akviziciju potencijalnog srpskog reprezentativca. Takođe, Štutgart je otvoren za sve varijante - čistu pozajmicu, pozajmicu s pravom otkupa na kraju sezone ili na momentalni transfer.

Isti izvor navodi da je Maksimović odlučan u nameri da promeni sredinu pošto niko u Valensiji ne može da mu garantuje da će igrati.

On je i u sezoni za nama igrao vrlo malo, svega sedam puta oblačio je opremu Slepih miševa, dva puta u Primeri i to obično u utakmicama bez većeg značaja. Maksimović je postao žrtva sadašnje uprave Valensije zbog toga što je bio poslednja kupovina u vreme kada se Hesus Garsija Pitarčpitao za trasfere u klubu. Uprkos tome imao je kakvu-takvu mogućnost da se nađe u timu, ali se ističe da je dolazak Fransisa Kokelana zatvorio i ta vrata, pa je sada konkurencija prejaka - Pareho, Kondogbija, Soler, Kokelan.

S druge strane AS podseća da je Hetafe bio jedan od zainteresovanih klubova za Maksimovića i zimus, kada su ga takođe želeli Verder i Leganes koji je, navodno, bio najbliži šestomesečnoj pozajmici.

Hetafe je sada obnovio interesovanje za zlatnog Orlića i spreman je da sačeka njegovu konačnu odluku, pre nego što krene u akciju. Opet, Hetafe je pre za pozajmicu, sa ili bez opcije otkupa, pošto želi da se uveri da je Maksimović kalibar dostojan Primere.

Pred Srbinom je leto puno izazova. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar