ЛН: Повратак одбојкашица Србије на побједнички колосјек!

Доминиканска Република убедљиво савладана.  Савршена Србија, финални турнир све ближе! Европске шампионске арстуриле Доминиканке уз још једну сјајну апртију Тијане Бошковић.

Остали спортови 06.06.2018 | 18:15
ЛН: Повратак одбојкашица Србије на побједнички колосјек!
После шест узастопних победа, женска одбојкашка репрезентација Србије доживела је пораз од Италије - други у 10 мечева Лиге нација - али се и брзо вратила на победнички колосек. И то, веома убедљиво:

Србија - Доминиканска Република 3:0 (25:19, 25:20, 25:13).

После убедљивог првог сета, противнице су водиле шест разлике у другом, међутим, наше одбојкашице су се брзо консолидовале и преокренуле, а потом фуриозном игром освојиле и трећи сет.

У наредном колу изабранице Зорана Терзића играју већ у четвртак од 19.30 против домаћина Холандије.

Учешће на финалном турниру, који ће се одржати од 27. јуна до 1. јула у Нанђингу, избориће домаћа селекција Кине и пет првопласираних репрезентација. Србија је тренутно на другом месту, са победом мање од САД, а изједначена - али уз бољу сет разлику од Бразила.

До краја ове фазе, Србија ће играти против Холандије, САД, Аргентине и Јужне Кореје.

Јучерашњи пораз од Италије у исцрпљујућем мечу од пет сетова није оставио трага на српске одбојкашице које су се у Лиги нација опет вратиле на победничку стазу. Европске шампионске су у другом колу четвртог викенда Лиге нација у Ротердаму прегазиле Доминиканску Републику 3:0 (25:19, 25:20, 25:13).

Селектор Терзић је изабрао да одмори Милену Рашић, али је остатак тима била скоро најјача постава и питање победника се ниједном није доводило под знак питања. Чак су Доминиканке у прва два сета пружиле достојан отпор, али нису имале шансе за изненађење. У трећем сету је већ била рутина.

Тијана Бошковић је пружила још једну сјајну партију и освојила 21 од 75 поена Србије уз одличан проценат у нападу (20/33). Бојана Миленковић је освојила 10, а Јелена Благојевић осам поена.

Србија се победом опет вратила на друго место на табели са победом мање од Американки и истим скором као Бразилке. С тим што вечерас на деоби другог места могу да им се прдрдруже и Холанђанке ако победе Италију.

Србија сутра игра против домаће селекције чиме се завршава четврти викенд у Ротердаму. Победом би наша селекција дошла надомак пласмана на финални турнир. Последњи викенд за нашу репрезентацију је на програму од 12. јуна у Аргентини. Поред Србије и домаће селекције учествују још Американке и Јужна Кореја. Тиме се завршава групна фаза, а првих пет селекција ће обезбедити пласман на завршни турнир у Кини.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар